banner388
banner390
banner410
banner408

Abla Fedakarlığı, Yatalak Kardeşine Bakmak İçin Evlenmiyor!

Samsun'da doğuştan hidrosefali ve epilepsi hastası olan 24 yaşındaki sağır ve dilsiz kız kardeşine bakan 33 yaşındaki Ayşegül Adlısanlı, kardeşine baktığı için evlenmeyi düşünmediğini söyledi.

banner269

Abla Fedakarlığı, Yatalak Kardeşine Bakmak İçin Evlenmiyor!

Samsun'da doğuştan hidrosefali ve epilepsi hastası olan 24 yaşındaki sağır ve dilsiz kız kardeşine bakan 33 yaşındaki Ayşegül Adlısanlı, kardeşine baktığı için evlenmeyi düşünmediğini söyledi.

24 Nisan 2016 Pazar 16:37
Abla Fedakarlığı, Yatalak Kardeşine Bakmak İçin Evlenmiyor!
AİLE HAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Doğuştan hidrosefali (beyinde su toplanması) olan Hanife Adlısanlı (24), 6 yıl önce epilepsi hastalığına yakalanıp yatalak oldu. Sağır ve dilsiz olan Hanife'nin en büyük dayanağı ise ablası Ayşegül ve annesi Gülfem Adlısanlı (56) 'dır. Hanife'nin en büyük sıkıntısı ise binada asansör bulunmadığı için dışarıya ve hastaneye gitmekte zorluk çekiyor. Samsun İlkadım ilçesinde bir dairenin en üst kısmında oturan aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.

KARDEŞİME BAKIYORUM ‘’ EVLENMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM ‘’

Ayşegül Adlısanlı, sürekli kardeşi ile ilgilendiği için evlenmeyi düşünmediğini söyledi.

ABLANIN TEK İSTEĞİ ‘‘ ASANSÖRLÜ BİR DAİRE ’’

Yıllardır kardeşine bakan Adlısanlı, tek isteğinin asansörlü bir daire alıp kardeşini rahatça dışarıya çıkartabilmek olduğunu ifade etti.

ANNE ‘’ DEVLET BÜYÜKLERİNDEN YARDIM İSTİYORUM DUYUN SESİMİZİ ‘’

Kızları için asansörlü bir daire almak istediklerini söyleyen anne Gülfem Adlısanlı ise, '' Dairemizi satabilsek başka bir daire almaya paramız yetmiyor. Bu daireyide krediyle aldık. 4 yıl daha ödememiz var. Eşim emekli. Aldığı para dairenin kredisine kesiliyor.Eşimin eski mesliği hurdacılıktı,fakat geçirdiği rahatsızlık sonucu kalbine kalp pili takıldı, daha çalışamıyor. Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan yardım bekliyorum. Allah rızası için yardım bekliyorum. Duysunlar sesimizi. 8 tane çocuğum vardı biri öldü. 3 kızım evli, 2 oğlum var. Biri kredi çekerek kulağından ameliyat oldu. Diğer oğlum da eve bakıyor. Kızımın bakım parası var 800 lira, onunla idare ediyoruz ''

ANNE ‘’ KIZIM GÖKYÜZÜNÜ SEYRETMEK İSTİYOR ‘’

Sözlerine devam eden anne Gülfem Adlısanlı '' Sadece asansörlü bir daire istiyorum. Kızımı dışarıya ve hastaneye götürüp getirelim, bir hava alsın kızım yeter ki. Bu perdeyi açtırıyor bize gökyüzünü seyretmek istiyor. Durumumuz böyle, sadece asansörlü bir daire geçelim yeter. Hastaneye götürürken komşuları çağırıyoruz. Dört kişi indirip çıkartabiliyor. Zor indirip çıkartıyoruz. Herkes işe gidiyor, herkesi bulamıyorsunuz. Tedavisi var mı yok mu doktora bilmiyoruz. Kızımın şiddetli kasılmaları olduğu için başka bir semtten daire alıcaktık,fakat bu yüzden daire vermediler bize. Yüreğim dayanmıyor. Benim de rahatsızlığım var. Kızımı bırakıp da ameliyat olamadım " diye konuştu.

ABLA ‘’ HERGÜN ALLAH’A DUA EDİYORUM ‘’

Asansörlü daire alabilmek için her gün Allah'a yalvardığını söyleyen abla Ayşegül Adlısanlı, " Kardeşim dört duvar arasında kaldı. Vicdanı olanlar bize yardım etsin. Ne yapalım kaderimiz böyleymiş. Kardeşim olmadan dışarı çıkmam. Köye ağabeyimin mezarına bile gidemiyoruz. Sürekli evdeyiz. Annem tek başına bakamıyor. Sürekli ben bakıyorum. Evlenmedim. Kardeşimi bırakıp da gidemem. Cumhurbaşkanımızdan ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz. 6 yıllık çilemiz bitsin inşallah. Kardeşime bakıyorum evlenemem. Çünkü kardeşimin bakımı ağır. Yüzde 98 özürlü ve annem tek başına bakamaz. Allah izin verdiği müddetçe bakmaya devam ediceğiz " şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.04.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
isimsiz 2016-09-09 09:39:11

Acil şifalar dilerim yardım ederler inşAllah