banner388

Samsunlular projeyi değerlendirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, köyden kente göçü önlemek için teşvikleri artırıyor. Köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceği hakkında Samsunluların görüşlerini aldık. Bakın ne cevaplar almışız.

Samsunlular projeyi değerlendirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, köyden kente göçü önlemek için teşvikleri artırıyor. Köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceği hakkında Samsunluların görüşlerini aldık. Bakın ne cevaplar almışız.

07 Şubat 2018 Çarşamba 12:19

Samsun haber –Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, köyden kente göçü önlemek amacıyla teşvik çalışmalarına başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıkladı. Proje kapsamında göçü önlemek amacıyla çiftçi ailelere 300 adet damızlık koyun verilmesi planlanıyor.

 Bizde Samsunhaber.com ekibi olarak Samsunluların konu hakkındaki görüşlerini aldık. Bakın Samsun halkı neler söylemiş:
“Çok güzel ve iyi bir çalışma olur. Yaşı uygun olan kişiler için çok güzel ve yararlı bir uygulama olur. Yaptıkları uygulama çok önemli. İnsanlar kentlerde asgari ücretle uğraşmak yerine köye gidip bu işi yapabilirler. Durumu müsait olan insanların kaçırmaması gerekiyor. Kentte durup işveren kişiyi beklemektense köye gidip kendi işini yapabilir. Sokakta boş gezen gençlerimiz için çok iyi bir fırsat. Keşke bütün gençlerimiz bunu dikkate alsa da işsizlikten kurtulsalar. Teşvik güzel ama insanların kentten köye göç etmesi zor bir durum. Türkiye Cumhuriyetinde tarım ve hayvancılık bitmiş durumda ve bu yüzden her şey pahalı. İnsanları teşvik ettiği için piyasada da ürünlerin fiyatları düşebilir. Ülkemiz adına iyi bir çalışma olur. Temiz hava, bol güneş ve ekonomik anlamda rahatlık da herkesin istediği bir yaşam oldu. Bu nedenle insanlar için iyi bir teşvik. Çeşitli paralar verip İsrail’in gübresini alarak her şeyimizi öldürdüler. Bu yüzden şu anda da geriye dönüş yapılmaya başlandı.”

Haber:Müberra TAŞÇI

Haber:Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 17.02.2018 09:04
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunGöç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serhat 2018-02-07 14:16:32

geri dönecek köy mü kaldı vatandaşta.bence ne köy,ne tarla nede bir parseli kaldı....eğer varsa iyi düşünsün

Avatar
Cemal 2018-02-07 16:34:51

Karşılığında arazilerinizi ipotek etmek istiyorlar arkadaşlar. Var mı arazisini rehin verebilecek akıllı? Milletle dalga geçiyorlar resmen. Aldanma kandırılma vatandaş. Senin bizi aldattılar, kandırdılar, kandırıldık deme hakkın yok. Yersiz yurtsuz kalıverirsin...

Avatar
ÇİFÇİ 2018-02-13 09:51:22

300 KOYUNU ALMAŞARTI NE ŞEHİRDE YETİŞEN ÇOCUKLAR NE BİLİR KOYUN GÜTMEYİ BESLEMEYİ SİZ EN İYİSİ DEVE VERİN İNSANLARA SÜT İÇİN KANSERLİ HASTALARA İYİ GELİYOR DEVE SÜTÜ

Avatar
emre 2018-02-07 13:20:57

güzel güzel, köylünün elinden alın arazileri sıra oralarada geldi ..