banner388

Mevlüt Mert Altıntaş Kimdir?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş kimdir? Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü mü?

Mevlüt Mert Altıntaş Kimdir?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş kimdir? Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü mü?

20 Aralık 2016 Salı 13:59
Mevlüt Mert Altıntaş Kimdir?

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren polis memuru  Mevlüt Mert Altıntaş kimdir? Tüm Türkiye bu sorunun yanıtını merak ediyor. Mevlüt Mert Altıntaş, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesinden mezun ve ÖSYM sorularının çalınmasıyla ilgili davada şüpheli sıfatıyla ifade vermiş. İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu olan Mevlüt Mert Altıntaş, FETÖ'nün Körfez Dershanesi'nde okumuş. Mert Altıntaş'ın FETÖ'cü olma ihtimali kuvvetlendiren bir başka delil ise evi oldu. Ankara'da yaşadığı ev FETÖ'cü Todays Zaman'ın eski Ankara temsilcisi FETÖ firarisi olan Abdullah Bozkut'a ait çıktı. 

Fethullah Gülen'e bir dönem en yakın isimlerden biri olan Latif Erdoğan'a göre suikastçi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş "yüzde bir milyon FETÖ'cü." O dönemde Polis okullarının büyük ölçüde FETÖ'nün kontrolünde olduğunun altını çizen Latif Erdoğan "FETÖ artık intihar saldırılarına başladı. Bu çok tehlikeli bir süreç. Çok dikkatli olunması gerekir." dedi. 

Mevlüt Mert Altuntaş'ın FETÖ ile bağlantıları ortaya çıkmaya başladı. Altıntaş'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında izinli olduğu ve sosyal medya sitesi Facebook'ta ilk paylaşımını 7 Şubat 2012 tarihinde yaptığı belirlendi. Bu tarih MİT Müsteşarı Hakan'ın Fidan'ın FETÖ'nün yargıdaki militanları tarafından ifadeye çağrıldığı tarih.  Terörist Altuntaş'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Yılmaz tarafından yürütülen 2010 yılı soru çalma soruşturmasında şüpheli olduğu belirtiliyor. Ayrıca Mevlüt Mert Altuntaş'ın FETÖ'ye bağlı Özel Körfez Dershanesi'nde eğitim gördüğü de belirtiliyor. 

Karlov'a suikast düzenleyen saldırgan Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın dayısı Hasan F.,  Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Kuşadası ilçesindeki evinde gözaltına aldı. Hasan F'nin, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait kapatılan özel okulda üst düzey yöneticilik yaptığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada Altıntaş'ın annesi, babası, kız kardeşi ve 2 yakını ile Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde aynı evi paylaştığı polis memuru S.B. dün gözaltına alınmıştı. 

Mevlüt Mert Altıntaş, Rus Büyükelçiyi vurduktan sonra Türkçe olarak “Suriye’yi unutmayın, Halep’i unutmayın” diye bağırdı, sonra da Arapça "Nahnu'llezîne bâyeû muhammeden alel-cihâdı mâ bakînâ ebeden" şeklinde slogan attı. Altıntaş’ın bu sözlerinin tercümesi şu şekilde: "Bizler yaşadıkça dâima cihâd etmek üzere Muhammed'e bey'at edip söz vermiş kişileriz."

 

Son Güncelleme: 20.12.2016 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.