banner388
banner390
banner410
banner408

Doğum tarihi girmek artık zorunlu

Instagram, kullanıcılarına doğum tarihi girme zorunluluğu getirdi.

banner269

Doğum tarihi girmek artık zorunlu

Instagram, kullanıcılarına doğum tarihi girme zorunluluğu getirdi.

31 Ağustos 2021 Salı 17:18
Doğum tarihi girmek artık zorunlu

Instagram bir açıklama yaparak yeni kararını duyurdu. Karara göre artık kullanıcıların doğum günlerini profiilerine girmesi zorunlu hale geldi. Defalarca gönderilecek bildirimlerle kullanıcıları bilgi vermeye zorlayacak olan platform, doğum gününü girmeyen kullanıcıların hesaplarını kilitleyecek.

Instagramın bu tutumundaki en büyük faktör 18 yaşından küçük çocuklara kendi yaşlarına göre reklamlar çıkaracak, kullanıcılar hassas içerikler konusunda da eskisine göre daha sağlıklı bir deneyim yaşayacaklar. Instagram, bu durumun kendileri için de bir avantaj olduğunu, yaş gruplarına göre yeni güvenlik araçları oluşturulacağını ifade ediyor.

YAPAY ZEKA OLUŞTURULACAK

Instagram duyurusunda kullanıcılara yanlış bilgi vermesinide engelleyeceğini söyledi.Bu bağlamda yeni bir yapay zeka oluşturduğundan bahseden şirket, bu yapay zekanın kullanıcılarla ilgili bazı göstergeleri kullanarak, yaş tahmininde bulunabildiğini belirtiyor. Yani yapay zekanın tahmini ile verilen bilgi arasında bir uyumsuzluk varsa; Instagram bu durumdan haberdar olarak kullanıcıyı uyaracak. Hatta yanlışlıkları önlemek için gerçek doğum gününün ispatlanmasını sağlayacak bazı seçenekler bile sunulacak.

Bu uygulamanın ne zaman başlıyacağına dair Instagram tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

SOSYAL MEDYADA YENİ DÖNEM

Türkiye'de sosyal medya kullanıcıları için yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk sinyallerini verdiği sosyal medya yasası yakın zamanda açılacak meclisin gündeminde olacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.