banner388

Benzin fiyatındaki artışa çözüm

Arabası olup yakıt almaya para ayıramayanlar bakın hangi yöntemi buldu? Türkiye'de herkes yavaş yavaş bu yöntemi öğrenmeye başladı! 

Benzin fiyatındaki artışa çözüm

Arabası olup yakıt almaya para ayıramayanlar bakın hangi yöntemi buldu? Türkiye'de herkes yavaş yavaş bu yöntemi öğrenmeye başladı! 

11 Ekim 2017 Çarşamba 15:07
Benzin fiyatındaki artışa çözüm

Sürekli benzin fiyatları sonrası araç sahipleri, daha ekonomik olan LPG’ye hücum etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında kayıtlı 11 milyon 802 bin 713 adet otomobilden 4 milyon 555 bin 848 tanesi LPG'li. Otomobillerin yüzde 34,8'i ise dizel, yüzde 26,1'i ise benzin yakıtlı. Artan benzin fiyatları nedeniyle LPG'li araç sayısı , son bir yılda 174 bin 245 adet artarak 4,5 milyonu geçti ve daha da artması beklenmekte.

Yarı yarıya kar

Konu hakkında bilgi veren BRC Türkiye Distribütörü 2A Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Örücü, LPG'nin benzine göre yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağladığını belirterek,  “Dolar/TL kurunun çok fazla artacağı beklentisiyle benzin fiyatlarının da daha da zamlanacağını düşünüyoruz. Bunu bilen vatandaş da haklı olarak araçlarını daha rahat ve ekonomik kullanabilmek için otogaza dönüştürüyor. Hal böyleyken benzin fiyatlarındaki bu artışların devam edeceğini ve LPG'li araç sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Örnek vermek gerekirse ortalama bir aracın 100TL ile gideceği yolu, LPG'li bir araç yaklaşık yüzde 50 tasarruf ile yaklaşık 50 TL'ye gidebilir. Tabi LPG dönüşümü için güvenilir markaların tercih edilmesi çok önemli ve LPG'li araçların her 10.000 km'de veya 6 ayda bir periyodik bakımlarının yapılması gerekiyor” dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2017 15:09
Anahtar Kelimeler:
LpgBenzin Fiyatları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.