banner388
banner390
banner410
banner408

Askeriyede Yeni Yerli Füze

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, tamamen yerli imkanlarla üretilmiş milli orta irtifa hava savunma füzesi Hisar’ın test atışında yer aldı.

banner269

Askeriyede Yeni Yerli Füze

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, tamamen yerli imkanlarla üretilmiş milli orta irtifa hava savunma füzesi Hisar’ın test atışında yer aldı.

08 Aralık 2016 Perşembe 12:30
Askeriyede Yeni Yerli Füze

Türkiye’nin yerli ve milli hava savunma sistemi Hisar’ın Aksaray’daki test atışına katılan Milli Savunma Bakanı Işık ve beraberindeki heyet Komuta Kontrol Merkezine geçen Işık ve beraberindekiler, test atışını takip etti ve başarıyla gerçekleştirilen atış sonrası Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti.

Işık, ROKETSAN ve ASELSAN mühendislerine hitaben yaptığı konuşmada, “Bu sistemleri milli ve yerli imkanlarla geliştirmek hepimizin görevi, vatan borcu adeta. Çünkü kritik sistemlerin geliştirilmesi bizim için tek yol. Bir takım dost bildiğimiz ülkeler en küçük bir sorunla karşılaştığımız zaman hemen bir ambargo koyma, bir kısıtlama getirme gibi alışkanlığa sahipler. Onun için bizim bütün kritik teknolojilere sahip olma, onları geliştirme ve dünyanın sayılı ülkelerinden biri olma hedefimiz var. Onu da sizler yapacaksınız. Bunu sizin gibi gerçekten iyi eğitim almış değerli arkadaşlarımız yapacak. Bizler de sizlerin sürekli önünüzü açacağız. Sizleri destekleyeceğiz. Çalışmalarınıza maddi ve manevi her türlü katkıyı vereceğiz. Sonuçta kazanan ülkemiz olacak. Eğer biz burada güçlü bir savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin ülkemize yan bakma durumu olamaz. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
FüzeMilli Savunma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.