banner388

5 ülkede aranan kaçakçı Mersin'de yakalandı

Başta İngiltere olmak üzere 5 ülkede aranan zanlı Mersin'de yakalandı.

5 ülkede aranan kaçakçı Mersin'de yakalandı

Başta İngiltere olmak üzere 5 ülkede aranan zanlı Mersin'de yakalandı.

01 Nisan 2018 Pazar 00:02
5 ülkede aranan kaçakçı Mersin'de yakalandı

Uluslararası boyutta göçmen kaçakçılığından aranan zanlı yanında 7 organizatör ve 112 Suriyeli Mülteci ile Mersin'in Silifke ilçesinde yakalandı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, T.K adlı organizatörün diğer organizatörler ile temin ettikleri göçmenleri Mersin sahiline yakın otellerde barındırıp, grup olarak tekneler ile açıkta bekleyen büyük yük gemilerine sokularak yasal olmayan yollarla yurtdışına çıkartmaya çalıştıkları belirlendi.

Güvenlik güçlerinin yaklaşık 1 aydır yürüttükleri çalışmalara genelinde; 8 şüphelinin 112 Suriyeli göçmeni, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu sahilinden Kıbrıs Rum Kesimine kaçak yollar ile götüreleceği belirlendi.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleriyle ve Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği operasyon sonucunda Akdeniz açıklarında göçmenleri taşıyan tekeneye müdahele edilmesi ile 7'si kadın 9'u çocuk olmak üzere 112 Suriyeli mülteci yakalandı.

7 değişik suçtan başta İngiltere olmak üzere 5 ülkede aranan T.K. isimli göçmen kaçakçısının yanında 3'ü Suriyeli olmak üzere 7 organizatör gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.