banner388

Yaylacılar dikkat: Sakın bunu yapmayın

Jandarma ekipleri Giresun yaylalarındaki vatandaşları tek tek dolaşarak evlerinde yaşamsal malzemeler bırakmaları konusunda uyarıyor.

Yaylacılar dikkat: Sakın bunu yapmayın

Jandarma ekipleri Giresun yaylalarındaki vatandaşları tek tek dolaşarak evlerinde yaşamsal malzemeler bırakmaları konusunda uyarıyor.

21 Eylül 2018 Cuma 09:43
Yaylacılar dikkat: Sakın bunu yapmayın

İçişleri Bakanlığı 32 ilin valiliğine ‘Güvenlik Tedbirleri’ genelgesi yayınladı. Bu kapsamında en önemli konulardan birisi ise yayla evlerinde yaşamsal malzemelerin bırakılmaması. Bu kapsamda Jandarma ekipleri de Giresun’un Yağlıdere ilçesine bağlı yaylalarında bulunan vatandaşları tek tek gezerek uyarıda bulunuyor.


Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, "Terör örgütünün kış yapılanmasının önüne geçmek ve bölgede barınmasını engellemek için vatandaşları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kırsalda aç kalan PKK'lıların kışın boş kalan yayla evlerinde kalan gıda maddelerinden dolayı evlere girdiğini biliyoruz. Bununla ilgili bütün yaylada oturan vatandaşlarımızı uyarmak babında evlerinde kimsenin gıda maddesi ve malzemem bırakmaması konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Gerekirse tek tek uyaracağız ve evlerdeki malzemeyi boşaltacağız. Şu an ormanlarda arama tarama faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bir PKK’lı öldürüldü gerisini de bulmak için gece gündüz demeden 4 koldan çalışıyorlar. İnşallah geri kalanları da bulacaklar. Vatandaşımız da duyarlı bu konuda, köylerinde ya da yayalarında yabancı birisini gördükleri zaman anında güvenlik güçlerimize bilgi veriyorlar” dedi. 

Yaylada oturan Ayşe Menteşe yayla dönüşü evlerinde yaşamsal malzeme bırakmayacaklarını ifade ederek “Yayla evinden çıkarken hiçbir şey bırakmayacağız. Geçen yıl battaniyelerimi dahi çaldılar. Onun için hiç bir şey bırakmayacağım bu sene. Yaylada vatandaşlar olarakta bir araya geldiğimizde bu konuyu konuşuyoruz” diye konuştu.


Ali Bular ise yapılan uyarılarla ilgili konuşarak “Sayın İçişleri Bakanımızın söylediği gibi vatandaşlarımıza yayla evlerinde erzak bırakmamaları konusunda uyarıyoruz ama uyarılara rağmen bıraktıkları takdirde yasal işlemin başlatılacağını da söylüyoruz vatandaşlarımızda duyarlı bir şekilde karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.