banner388

UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında 9.Bölge UMKE Eğitim ve Tatbikatı Kastamonu’da başarıyla gerçekleştirildi.

UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

24-27 Nisan 2018 tarihleri arasında 9.Bölge UMKE Eğitim ve Tatbikatı Kastamonu’da başarıyla gerçekleştirildi.

28 Nisan 2018 Cumartesi 11:41
UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Kastamonu’nun Abana ilçesine bağlı Hacıveli Koyu girişinde gerçekleştirilen kampa Kastamonu Ankara, Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve  Yozgat’dan gönüllü olarak  gelen   150 sağlık çalışanı eğitimden geçti. Tatbikatlarda senaryo gereği çoklu yaralanmalarda olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği, arazide kriz anını yönetme, doğru zamanda uygun sağlık merkezine hasta nakli gibi konular canlandırıldı.  Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü , Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve  Abana Belediyesi ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin , çevre düzenlemesi , dağcılık ve bir çok konuda destek verdiği tatbikat başarı ile tamamlandı. 


Gerçeği aratmadı 


Kastamonu’da gerçekleştirilen ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, 150 UMKE gönüllüsü ,Ankara UMKE, Kastamonu AFAD, Kastamonu JAK ve Jandarma İz Takip Köpek Unsuru, Kanyon Araştırma Derneği (KAD), Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (KADASK), İnebolu TCSG-96 Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Abana Belediyesi itfaiye ekipleri de katıldığı tatbikat  nefesleri kesti. Tatbikat öncesi çevre güvenliği alındı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların izlediği tatbikatta , kıyıya vuran bir varile temas eden meraklı vatandaşların ve UMKE ekiplerinin kimyasal olarak değerlendirdiği varile dokunan vatandaşların özel ilaçlarla dezenfekte edilerek hastaneye kaldırılma süreci canlandırıldı. Bir sonraki senaryo ise  boğulan iki vatandaşın kurtarılması botve tekneler ile sahile çıkarılması canlandırıldı .Canlandırmalar gerçeği aratmadı.


Kayıplar ve kazazedeler kurtarıldı


Tatbikatta yapılan diğer canlandırmalar ise Uçuruma yuvarlanan otomobildeki kazazedelerin  AFAD’ın  da  yardımı ile kurtarılarak hastanelere sevk edilmesini konu aldı. Son senaryoda ise, Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği’nin de yardımı ile ormanlık alanda iz sürücü köpekler ile kayıp insanlar arandı.


Bütün kurumlarımız vatandaşın yanında 


Kastamonu Valisi Yaşar  Karadeniz tatbikatta yaptığı açıklamada , “Acil durumlarda müdahale eden birbirinden farklı kurumlarımız var. Bunlardan bir tanesi AFAD, İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı UMKE ve belediyelerimiz. Herhangi bir afet durumunda ya da herhangi bir kaza yaşandığında müdahale edebiliyorlar. Bu kurumların hem birbirleriyle koordineli bir şekilde çalışması adına hem de yapacakları işi uygulamalı olarak eğitimini almak adına bu tatbikat burada planlandı. Üç gündür burada uygulamalı olarak burada devam ediyordu. Son olarak tatbikatı yaparak sonlandırdılar. Bu üç gün boyunca aldıkları eğitimin ürünlerini de bizlere izlettirdiler. Tatbikat, başarılı bir şekilde icra edildi. İnşallah onlara ihtiyaç olmaz, ümidiz o ama ihtiyaç olduğunda da gördüğünüz gibi artık bundan 3-5 yıl önce il merkezlerinde bile olmayan imkanlar artık ilçelere kadar ulaşabilecek duruma geldik. Bu konuda da şunu söylemeliyim ki gerçekten aldığımız oldukça önemli bir mesafe. Herhangi bir kaza yaşandığında artık insanların devletin bütün kurumlarının el ele birlikte koordineli bir şekilde yanlarında olduğundan emin olmaları gerekiyor. İnşallah onlara ihtiyaç olmaz. Tatbikatta ve hazırlamasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Onlar, bu işe gönüllü olarak dört elle sarılmaya devam ettiği sürece çok daha fazla mesafeleri alacağımıza inanıyorum” dedi. Tatbikat sonrasında sağlık çalışanı ve gönüllülere sertifika verildi. Vali Karadeniz’in vatandaşlara, ekiplere ve çalışanlara teşekkür etmesi ile tatbikat son buldu.

Anahtar Kelimeler:
KastamonuUmkeTatbikat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.