banner388

Uefa Tercihini Açıkladı 16 Takım Olsun İstedi

FİFA 2026 Dünya Kupası’nda Uefa Avrupa’dan yer almasını istediği takım sayısını açıkladı

Uefa Tercihini Açıkladı 16 Takım Olsun İstedi

FİFA 2026 Dünya Kupası’nda Uefa Avrupa’dan yer almasını istediği takım sayısını açıkladı

09 Şubat 2017 Perşembe 16:32
Uefa Tercihini Açıkladı 16 Takım Olsun İstedi

Milyonları ekrana kilitleyen dünyanın en büyük futbol organizasyonu olduğu şüphesiz herkes tarafından kabul edilen Dünya Kupası turnuvaları merakla beklenen sportif etkinliklerin en başında geliyor. Taraftar, yayıncı kuruluşlar, reklam gelirleri,sponsorlar gibi bir çok etmeni çevresinde barındıran bu turnuvada da her düzenlenme öncesinde daha çok ilgi çekilebilir hale getirilmesi uygulanan politikalar arasında yer alıyor.

4 yıl da bir düzenlenen Dünya Kupası organizasyonlarında her zaman bir değişiklik yapma eğiliminde olunurken 2026 yılında yapılacak olan organizasyon içinde farklı fikirler dillendirilmeye başladı. Belki de bunlar arasında en dikkat çekenini Uefa kurulu tarafından geldi.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan Uefa Başkanı Alexander Ceferin, Uefa’nın FİFA 2026 Dünya Kupası’nda gerçekleştirilmesi planlanan teklifini açıkladı.

Ceferin, düşüncelerini Uefa icra kurulu üyelerine ilettiğini söyleyerek 2026 Dünya Kupası’nda Avrupa’dan 16 takımın yer almasını istediklerini tekliflerinde belirttiklerini söyledi.

Organizasyonda 16 grubun yer alacağını ifade eden Uefa Başkanı, her grupta Avrupa takımının yer almasının sağlanmasıyla ikinci tura daha fazla Avrupa takımının yükselmesinin gerçekleşebileceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.