banner388

TEDES Yerine EDES Geliyor

Uygulanmaya başlandığı günden beri beraberinde de birçok tartışma ve eleştiriyi de beraberinde getiren TEDES yerini Elektronik Denetleme Sistemine(EDES) bırakıyor.

TEDES Yerine EDES Geliyor

Uygulanmaya başlandığı günden beri beraberinde de birçok tartışma ve eleştiriyi de beraberinde getiren TEDES yerini Elektronik Denetleme Sistemine(EDES) bırakıyor.

09 Kasım 2016 Çarşamba 14:13
TEDES Yerine EDES Geliyor

Geçtiğimiz günlerde Ordu İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Suat Çelik, Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin(TEDES) yerini, yapılacak yeni düzenlemeler sonrasında Elektronik Denetleme Sistemine(EDES) bırakacağını söyledi. 

Ordu’da son günlerde sıkça yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalara değinen ve bu kazaların önlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirten Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, "Huzurun ve güvenliğin en üst düzeyde olacağı bir Ordu için çalışacağız. Ordu'da trafik ile alakalı bir çok sıkıntı yaşanmakta. TEDES'te yeni düzenlemelere gidilecek ve buradaki amaç da trafiği önlemek, buna bağlı olarak yaralamalı, maddi hasarlı kazaların önüne geçmektir. Bu nedenle de sistemin yeniden düzenlenmesi gerekiyordu. Artık bundan sonra TEDES’in yerini Elektronik Denetleme Sistemi (EDES) alacak, fakat bu durum aksayan yönlerin düzeltilmesi sonrasında devam edecek. EDES ya da TEDES gibi sistemler olmasa bile medeni insanların trafik kurallarına uymak gibi bir zorunluluğu vardır. EDES ve TEDES’teki amaç, insanlara daha güvenli bir trafik ortamı hazırlayabilmektir.” diye konuştu.

Tuzak sistem olarak adlandırılan ve yüzbinlerce araç sürücüsünü mağdur eden TEDES, yerini EDES'e bırakacak ve yapılacak düzenlemeler ile yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalarla sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak. Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanması olmayacak. 500 metre öncesinde sürücüler hız limitleri rahatlıkla görebilecekleri şekilde trafik uyarı levhalarıyla uyarılacak. Bunların yanında uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi de olmayacak.
 

Son Güncelleme: 11.11.2016 14:31
Anahtar Kelimeler:
TEDESEdesSuat çelik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.