banner388
banner390
banner410
banner408

"Suriyelileri göndereceğiz" sözlerine Erdoğan'dan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyelileri göndereceğiz" sözlerine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız" dedi.

banner269

"Suriyelileri göndereceğiz" sözlerine Erdoğan'dan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyelileri göndereceğiz" sözlerine ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece, bize sığınan Allah'ın kullarını katillerin kucağına atmayız" dedi.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 18:30
"Suriyelileri göndereceğiz" sözlerine Erdoğan'dan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, iktidara gelmeleri halinde Suriyelileri ülkelerine geri göndereceğine yönelik açıklamaları ile "Dünyaya sesleniyorum, Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum, çok çetin müzakereler sizi bekliyor" sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şöyle konuştu:

"(Ben Atatürk'ün partisiyim) diyen bu adam, 'Kuvayımilliye geleneğinden geliyorum' diyor ama bir defa Kuvayımilliye ruhundan haberi yok. Onu bir öğrenmesi lazım. Çünkü ta oralara kadar asker göndermişiz. Tavsiye ediyorum, Misakımilli'yi bir öğrensin. Misakımilli nedir? Misakımilli neyi kapsıyor? O kapsam içerisinde neler vardı? Bunu bir öğrenmesi lazım. Bundan haberi yok. O 'göndereceğim' diyor. Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum. Şu anda bunlar bize sığınmışlar 'elaman' diliyorlar. Bu 'elaman' dileyenlere 'Hadi geldiğiniz yere dönün' diyemeyiz."

Suriyelilerin kaldıkları çadırları gördüklerini, onlara briket evler yaptıklarını ifade eden Erdoğan, hedefin ilk etapta 100 bin briket ev olduğunu, 50 bin civarındaki evin bitirildiğini söyledi.

Erdoğan, buralara sığınmacıların bir kısmını yerleştirmek istediklerini, bunun insani, vicdani ve İslami bir yaklaşım tarzı olduğunu kaydetti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu adamın böyle bir derdi yok ki, böyle bir sıkıntısı yok ki. Bizim derdimiz var, bizim sıkıntımız var. Biz insana insanca yardım etmenin gayreti içerisinde olmayı sürdüreceğiz. Tabii bir de şu var; bu nasıl bir devlet adamı veyahut da nasıl bir siyasetçi, onu da anlamakta zorlanıyorum. Hani yanında güya elçilik falan yapmış olanlar var ya, onlara da bir sor. BM kurallarına göre mülteciler gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde evlerine dönebilir. Bundan da haberi yok. Böyle bir şeyi de zaten yapamazsın. Eğer gönüllü değilse, hele hele mülteci bir de sığınma talebinde bulunmuşsa, belki onu sen kabul etmek zorunda kalacaksın. Öyle bir durum da var. Nasıl siyaset yapıyor, kimlerin eline kaldı siyaset, yandık."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2021-07-21 21:18:09

Kaçacaklarına biz Türkler nasıl kendimiz savaşıyorsak onlar da kendileri savaşsınlar, buralarda sahillerde artistlik yapıyorlar millete.

Misafir Avatar
doğru 2021-07-25 08:55:20 @Kemal

bu yorum gayet doğru söz ve beğenmeyen 1 kişi bu yorumun neyini beğenmedin

Beğenmedim! (2)
Avatar
Suriyeli istemiyoruz. 2021-07-21 21:39:34

İyi güzelde bu adamlar bayramlaşmak için memleketlerine gidebiliyorsa bu açıklamada bir tezetlık yokmu.??

Avatar
Vatandas 2021-07-21 23:22:42

Suriyede yasayan suriyeliler insan degilmi onlar nasil yasiyor suriyede..ulkemde multeci istemiyorum hepsi defolsun gitsin

Avatar
At@kumlu 2021-07-22 08:59:17

tatile gidiyorlar sorun yokta komple gidince mi katil kucağına atmış oluyoruz. biraz da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sahip çıkın çıkmazsanız biz çıkanı bulmasını çok iyi biliriz. Eyyyyy RTE

Avatar
Murat 2021-07-22 17:23:42

Vatandaşı bankaların kucağına kolay attınız köy diye bişey kalmadı ot un balyesi 45 tl olmuş çifcilik bitti yem 150 tl çuvalı tarım bitti

Avatar
ero 2021-07-21 20:01:46

suriyelilere bakmak zorunda mıyız kardeşim bizim insanımız aç aç

Avatar
Samsun 2021-07-21 22:52:54

İstemiyoruz ya onlari sarayda besle yada gonder sende git

Avatar
Turan 2021-07-21 21:26:35

Siyasetçi gelecek seçimi, devlet adamı ise gelecek kuşakları düşünürmüş. Siz çok iyi bir siyasetçisiniz yoksa bunca seçimi alamazdınız ama devlet adamlığınız sıfır...