banner388

Selfieci Şehzade'nin Amasya Turizmine Katkısı

Şehzadeler Şehri Amasya’da Yeşilırmak kenarında sergilenen ‘Selfieci Şehzade’ ile bir yılda yaklaşık 100 bin kişinin selfie yaptığı tahmin ediliyor.

Selfieci Şehzade'nin Amasya Turizmine Katkısı

Şehzadeler Şehri Amasya’da Yeşilırmak kenarında sergilenen ‘Selfieci Şehzade’ ile bir yılda yaklaşık 100 bin kişinin selfie yaptığı tahmin ediliyor.

22 Mayıs 2016 Pazar 12:04
Selfieci Şehzade'nin Amasya Turizmine Katkısı
Geçen yılın Mayıs ayında yaptırdıkları büyük ilgi gören şehzade heykeli ile selfie yapan kişi sayısını belirlemek için güvenlik kamerasından takip yaptırdıklarını açıklayan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Haftalık yaklaşık 5 bin civarında fotoğraf çektiren olmuş. Bu sayıyı bir yıla tamamladığımız zaman yaklaşık 100 bine yakın insanın orada fotoğraf çektirdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Belediyeye 7 bin liraya mal olan heykelin sosyal medyada ve basında büyük ses getirdiğini aktaran Başkan Özdemir, “Bu kadar ses getireceğini ilk başlarda tahmin etmemiştik. Ama gelinen noktada Amasya turizmi açısından, şehzadelerimizin tanıtımı açısından çok hayırlı bir iş yaptığımızı görüyorum. Amasya turizmine de önemli ölçüde katkı da bulundu. Tek başına bir turizm destinasyonu haline dönüştü. Gelenlerin yüzde 50’sinin sırf Amasya’ya şehzade ile fotoğraf çektirmek için gelebileceklerini düşündüğümüz de Amasya turizmine yüzde 50 oranında katkı sağladığına inanıyoruz”açıklamalarında bulundu.

ABD basınına da konu olan heykelin elindeki cep telefonu ve belindeki kılıcın kılıcının ilk başlarda ‘geçmişe bir hakaret’ olarak düşünen çevrelerin saldırıları sonucu kırıldığını, bunun üzerine bir süre polis tarafından takip edildiğini ancak zamanla sahiplenilmesiyle şimdi de ilgiden kırılan kılıcının yenilendiğini anımsatan Özdemir, “Okuyan, gören değişik grupların belki yol güzergahlarında Amasya olmamasına rağmen sırf şehzade heykelini görebilmek, onunla beraber selfie yapabilmek için gruplar halinde yolunu buradan geçirdiklerini görüyoruz. Sırf bunun için Amasya’ya geldiklerini görüyoruz. Yerli ve yabancı bütün ziyaretçilerin orada bir selfie çektirmeden gitmediklerini de görüyoruz” belirtti.

Ankaralı Ahmet Demirçakan şehzadeleri görmek ve 'Selfieci Şehzade' ile fotoğraf çektirmek için Amasya’ya geldiğini ifade etti.

Yozgat’tan gelen akademisyen Alaaddin Özer öğrencilerinin bahsettiği şehzade heykelini beğendiğini dile getirirken, Sivas’tan gelen öğretmen Gülşen Aydoğdu da haberlerde izlediği heykel ile kızının fotoğrafını çektiğini ayrıca arkadaşıyla beraberde selfie yaptıklarını açıkladı.  
Son Güncelleme: 22.05.2016 12:18
Anahtar Kelimeler:
TurizmSelfieAmasya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.