banner388
banner390
banner410

Daha 3 aylık evli çiftimiz ilişki denemesinde kadının çok ağrı hissetmesi nedeniyle bir türlü başarılı olamıyor, ilişki yaşayamıyorlardı.

Kadın durumunu internetten araştırmış ve vajinismus diye bir hastalığın ismine denk gelmişti. Belirtilerini okuduğunda kasılma hakkında anlatılanlar kendine çok uymuyordu. Bir süre daha denemeye karar vermiş ama başarılı olamamışlardı.

Bir hekime başvurmaya karar vermişler ve jinekolojik masada kendini çok rahatsız hisseden hasta tam anlamıyla muayene olamamış ve bize vajinismus ön tanısıyla sevk edilmişti.

Geldiğinde artık vakit kaybetmek istemiyorum hemen bugün seansa başlamak istiyorum dedi.

Hastayı muayene ettiğimde kızlık zarında bir septum (yani etten bir bölme, perde) olduğunu gördüm, seansa başlamak yerine bu septumu alalım, yine olmazsa öyle seansa başlarız dedim. Lokal anestezi ile bir iki dakikalık kısa bir işlem ile septumu alıp öneriler ile eve gönderdim.

Birkaç gün sonra güzel haberler ile geri döndü. Yüzündeki çaresizlik hissinin gidişiyle gelen başarmanın verdiği ışıltı harikaydı.

Unutmayın ilişkiye girememek her zaman psikolojik nedenlere bağlı olmaz, bazen kızlık zarı veya genital bölge ile ilgili anormalliklere bağlı olabilir.

Küçük müdahaleler ile bu sorun aşılır. Ancak bazen hem anatomik hem de psikolojik nedenler beraber olur.

Bu hastalara müdahale sonrası cinsel terapi bir-iki seans yapılarak sorun çözülür.

En önemli basamak tedavi için başvurmaktır.

Gerisi ise kısa sürelerde sonuçlanır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.