banner388
banner390
banner410
banner408

Referandumda EVET Çıkarsa…

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği için yapılacak referandum hakkında konuştu

banner269

Referandumda EVET Çıkarsa…

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Anayasa değişikliği için yapılacak referandum hakkında konuştu

02 Şubat 2017 Perşembe 14:23
Referandumda EVET Çıkarsa…

 Vesayet devri bitti

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referandum hakkında konuşarak sandıktan çıkacak EVET oyunun milletin geleceğindeki önemine değindi. Referandumdan gelecek olan kararın bundan sonraki süreçte hükümetleri belirleme devirlerinin geride kalacağını vurguladı. Kurtulmuş, Türkiye vesayet odaklarının devrinin bittiğine dikkat çekti
Kapalı kapılar ardında hükümet belirleme görevleri geride kaldı

Numan Kurtulmuş, EVET kararının Türkiye için önemli olduğunu söyledi ve ekledi. Hükümetlerin belirlenmesi, Cumhurbaşkanının seçilmesi işlemleri artık şeffaf olacağını ve olduğunu söyledi. Bundan önceki hükümetlerde bu gibi sorunların oluştuğunu vesayet rejiminin ülke üzerinde etkisinin her anlamda negatif bir şekilde ortaya çıktığını anlatan Kurtulmuş, ülke siyasetinde geride kalan yıllarda olumsuzluklardan bahsetti ve bu nedenle referandumdan çıkacak kararın Türkiye için önemli olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, Rahmetli Ali Fuat Başgil’in 1961’de Cumhurbaşkanı adayı olmasına dahi mani oldular. Ensesine silah dayayarak İstanbul’dan Ankara’ya gelen rahmetli Ali Fuat Başgil’i gerisin geriye geri gönderdiler. Türkiye’de vesayet odakları her Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyunbozanlık yaptılar, milletin önüne engeller çıkardılar. Hükümetleri yönlendirdiler, siyasi partileri kapattılar. Türkiye’de ortaya çıkan siyasi tabloyu yönlendirerek istemediklerini kapattılar, istediklerinin önlerini açtılar. Şimdi bu anlamda millet önünü açacaktır. Bir daha kapalı kapılar arkasında cumhurbaşkanı seçmek, bir daha hükumetleri belirleme devri geride kalmıştır. İnşallah geride kalacaktır.”

 ‘Evet’ sonucunun terörle mücadeleye ivme kazandıracağını ve terör örgütlerini tarihe gömeceğini de ifade eden Kurtulmuş, CHP’nin bu konudaki tavrını eleştirerek, “Bunu bir kere daha söylüyorum, CHP’li arkadaşlarda lütfen iyi anlasınlar. İnşallah bu millet evet dediği zaman terörle mücadeleye de evet demiş olacak ve kararlılığını ortaya koymuş olacak” diye konuştu.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.