banner388

Kilosu 120 TL’ye çıktı

Meşhur Antep fıstığında bu sene mahsülün az olması fiyatlara yansıdı. Kilosu 120 TL’ye kadar yükseldi.

Kilosu 120 TL’ye çıktı

Meşhur Antep fıstığında bu sene mahsülün az olması fiyatlara yansıdı. Kilosu 120 TL’ye kadar yükseldi.

13 Eylül 2017 Çarşamba 15:09
Kilosu 120 TL’ye çıktı

Antep fıstığında ortaya çıkan yüksek fiyat bu yıl dikkat çekti. Sebebinde ise, kuraklık nedeniyle mahsülün beklenilenin aksinden az olması yatıyor.

Gaziantep’te kurak geçen mevsimin ardından yaşanan rekolte kaybı gözlenirken ürünün az olması fiyatlara yansımasına neden oldu. Geçen yıl 60 ile 80 TL arasında değişen fiyatlarda bu yıl yükselme kaydedildi.  Vatandaş fıstığı bu yıl ise 75 ile 120 TL arasında değişen fiyatlarla alabiliyor.

Fiyatların yükselmesinden en çok etkilenenlerin başında baklavacılar geliyor. Baklavasını kaliteli şekilde yapan işletmelerin ürünlerinde bol miktarda fıstık kullanmaları üreticileri zor durumda bıraktı.

Esnaflar, ithal fıstığın gelmesi durumunda fiyatların düşeceğini işaret ederken mahsülün ucuza gideceğine vurgu yaptı. İthalde adı geçen fıstık ise İran fıstığı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

Son Güncelleme: 13.09.2017 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.