banner388

İşte Referandum İçin Yapılan Son Anket

Ak Parti, yaklaşan referandum için kamuoyu yoklamalarını yapmaya devam ediyor

İşte Referandum İçin Yapılan Son Anket

Ak Parti, yaklaşan referandum için kamuoyu yoklamalarını yapmaya devam ediyor

02 Mart 2017 Perşembe 09:44
İşte Referandum İçin Yapılan Son Anket

Türkiye referanduma kilitlendi

Türkiye 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referanduma kilitlenmiş durumda. Herkesin merakla beklediği sandık sonuçları 16 Nisan günü belli olacak.

Anket sonuçları merak edilenlerin başında geliyor

Bu sürecin belki de en önemli merak uyandıran basamaklarından biri de kamuoyunda yapılan anket sonuçları. Şimdiye kadar bir çok anket yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor.

Ak Parti’de bu anlamda boş durmuyor ve özellikle mitinglerin yapıldığı şehirlerde yeni anketler düzenleniyor

Kararsızların yönelimi EVET’e doğru

Alınan bilgilere göre yapılan son anketlerde referandumda HAYIR oyunu kullanacakların oranı yüzde 35 olurken EVET diyeceklerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Kararsızların dağıtımı gerçekleştiğinde bu rakam yüzde 58 seviyelerine kadar çıktığı görülüyor.

Mitingler oylarında dağılımında etkili oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın  sahalarda vatandaşlara seslenmeye başlamasıyla beraber EVET oylarında da artış olduğu görülüyor. MHP tabanında EVET oyuna doğru bir akış söz konusu iken HAYIR oylarında şu ana kadar değişiklik gözlenmiyor

Marmara ve Ege Bölgelerinde EVET-HAYIR oyları eşit seviyede yer alırken Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde  HAYIR oyu kullanacakların oranı yüzde 60 seviyelerinde.

Son Güncelleme: 02.03.2017 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.