banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Şimdi istediğin eczaneden gider ilacını alırsın''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları anlattı. Bugünleri işaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Şimdi istediğin eczaneden gider ilacını alırsın''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları anlattı. Bugünleri işaret etti

11 Mart 2017 Cumartesi 18:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  ''Şimdi istediğin eczaneden gider ilacını alırsın''

‘’Bizden önce bu millete yakışanı yapmadılar’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşın istediği eczaneden gidip ilacını alabileceğini söyledi. Millete yakışan durumun böylesi bir hizmet olduğunu ifade eden Erdoğan, kendilerinden önceki hükümetlerin bu hizmeti yerine getirmediklerini vurguladı

Bürokratik bir oligarşiye mahkum bir yönetim anlayışında netice almanın zorluğuna değindi

Sağlık personelinde görülen açıklığın giderileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan tarihini göstererek bürokratik oligarşinin önlerini kestiğine değindi. Erdoğan, . Diyorum ki hemşirelik liselerinden dahi mezun olanların önünü açmamız lazım. İki yıllık meslek yüksek okullarının önünü açmamız lazım. Onların önünü açtığımız andan itibarin 4 yıllıklarda da şu anda diyelim ki Amerika’da 4 yıllık hemşire aynı zamanda doktor yardımcısı olarak göre yapıyor, reçete yazma salahiyetleri var. Bunu biz niye yapmıyoruz.

 İşte düşünen tek beyin bunu paylaştığı zaman talimatı verdiği anda orada iş biter. Ama maalesef burada olduğu gibi bürokratik oligarşiye mahkum bir yönetim anlayışı olursa netice almak zorlaşır. Süreç şu anda hızla işliyor. 16 Nisan'daki kararımız bütün bu tıkanıklıkları aşmanın yolu olacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 11.03.2017 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.