banner388

Bekir Bozdağ,Başörtüsü Yasağı Kararını Eleştirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Adalet Divanı’nın almış olduğu kararı eleştirdi.

Bekir Bozdağ,Başörtüsü Yasağı Kararını Eleştirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Adalet Divanı’nın almış olduğu kararı eleştirdi.

15 Mart 2017 Çarşamba 12:44
Bekir Bozdağ,Başörtüsü Yasağı Kararını  Eleştirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AB Adalet Divanı’nın başörtüsü yasağını eleştirirken divanın vermiş olduğu kararı insan haklarını hiçe sayan ve din ve vicdan hürriyetini yok sayan bir durum olarak yorumladı.

Bekir Bozdağ, , “Avrupa Birliği Adalet Divanı, AİHS, tüm insan hakları sözleşmeleri, AB değerleri ve evrensel hukuku yok sayan/çiğneyen bir karar vermiştir. AB Adalet Divanı; inancı gereği başörtülü bir Müslüman'ı işten çıkaran şirketi haklı bulan Belçika mahkemesi kararını hukuka uygun bulmuştur.

Adalet Divanı kararına göre Avrupa’da işverenler, 'iş yeri kuralı' olarak başörtüsü yasağı koyabilecek/yasağa uymayanı işten çıkarabilecektir. Bilinmeli ki yazılı iş yeri kuralı ile başörtüsü yasağı, insan haklarının, din ve vicdan hürriyetinin, çalışma hakkının tartışmasız ihlalidir

Görülüyor ki; Belçika mahkemesi de, AB Adalet Divanı da aşırılık hastalığına yakalanmıştır; insan haklarından uzaklaşıp ilkelliğe saplanmıştır. Belçika mahkemesi ve AB Adalet Divanı, Avrupa'da yükselen aşırılık hastalığına tutulup, hak ve adaletten vazgeçmiştir. Yazık, hem de çok yazık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.