banner388

Bekir Bozdağ, Niçin EVET Diyeceğini Açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve neden evet diyeceğini ifade etti.

Bekir Bozdağ, Niçin EVET Diyeceğini Açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum oylamasına ilişkin açıklamalarda bulundu ve neden evet diyeceğini ifade etti.

20 Şubat 2017 Pazartesi 11:59
Bekir Bozdağ, Niçin EVET Diyeceğini Açıkladı

HAYIR diyenleri nitelendirdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türk halkını  yasamayı da yürütmeyi de doğrudan seçme noktasında ehli olarak gördüğünü belirtirken referandum aşamasında HAYIR diye çalışanların kendilerini, Türk halkını ehil görmeyenler olarak değerlendirdi.

Her şey halkla oluşur

16 Nisan tarihini halkın tek karar merci olarak işaret eden Bakan Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halkın yürütmeyi ve yasamayı doğrudan seçtiğini belirtti. Bozdağ, açıklamasının devamında, ‘’Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halk, doğrudan yürütmeyi seçer. Yani yürütme, doğrudan halkın oyuyla belirlenir ve halkın güvenine dayanır.

 Halka rağmen bir yasama ve yürütme oluşmaz, oluşturulamaz, halka rağmen yasama ve yürütme değişmez, değiştirilemez. Her şey halkla olur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde halkın, yasamadan ayrı ve doğrudan yürütmeyi de seçmesi, milli egemenliği ayrıca tahkim eder” ifadelerini kullandı.

Niçin EVET diyeceğini açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandumda neden EVET diyeceğini söyledi. Bozdağ, ‘’Ben, Türk halkını doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil gördüğüm için referandumda ‘evet’ diyeceğim ve ‘evet’ çıksın diye çalışmaya devam edeceğim. Sahi siz, kendinizi ve Türk halkını doğrudan yürütmeyi seçmeye ehil görüyor musunuz? Yoksa ehil görmüyor musunuz? Karar sizin...”

Son Güncelleme: 20.02.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.