banner388

Bakan Çelik, Ticaret Hacmi Hedefini Belirledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, belirlenen ticaret hacimleri konusundaki hedeflerini açıkladı

Bakan Çelik, Ticaret Hacmi Hedefini Belirledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, belirlenen ticaret hacimleri konusundaki hedeflerini açıkladı

28 Şubat 2017 Salı 16:44
Bakan Çelik, Ticaret Hacmi Hedefini Belirledi

2016 yılı 870 milyon dolar

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  geride kalan yılda ticaret hacminin 870 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Hedeflerinin 1 milyar doları yakalamak olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, 63 milyon dolarlık bölümünü tarım ürünlerinin oluşturduğunu söyledi.

Makamında Sırbistan Başbakan Yardımcısı Ticaret Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajiç’i ağırlayan Faruk Çelik, Sırbistan’ın AB’ye ilerleyişi ve AB kurumları ile bütünleşmesi sürecine desteğimizin tam olduğunu belirtmek istiyorum ve bölgede barış ve istikrar açısından atılan tüm adımları önemsiyoruz. Sancak bölgesi iki ülke arasındaki bir köprü mesafesinde bir bölge iki ülke arasındaki ticaret hacmine baktığımız zaman olumlu seyrettiğini görmekten de memnuniyet duyuyoruz. Ticaret hacmimiz 2016 yılında 870 milyon dolar gerçekleşti. Hedefimiz öncelikli olarak 1 milyar doları yakalamak bunun 63 milyon dolarlık kısmı tarım ürünleri oluşturuyor. Tarımsal ürünler açısından ithalatımız, ihracatımız var.

Bakan Çelik, İki ülke arasındaki ilişkileri tarım reformuna çevrilmesi söyledi

Bu oranları arttırma zorunluluğumuz var. Sırbistan’ın yoğun makarna ithalatı konusunda görüşmemizden iyi bir netice alırız diye ümit ediyorum. Yoğun bir ithalatları var bu konudaki payımızın artması konusunda bu ve benzer görüşmeler inşallah katkı sağlayacak. İki ülke arasındaki ilişkileri tarım yürütmenin yanında iş formuna dönüştürmeyi uygun buluyoruz. İş formu toplantılarını bakanlık olarak başlatmış bulunuyoruz. Sırbistan bildiğiniz gibi EXPO 2016 Antalya Bahçecilik Sergimize Antalya’da katıldılar onun için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.