banner388
banner390
banner410
banner408

TÜRK-İŞ’ten asgari ücret için flaş hamle

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret için yarın asgari ücret komisyonu toplanacakken TÜRK-İŞ’ten flaş bir hamle geldi.

banner269

TÜRK-İŞ’ten asgari ücret için flaş hamle

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret için yarın asgari ücret komisyonu toplanacakken TÜRK-İŞ’ten flaş bir hamle geldi.

06 Aralık 2022 Salı 16:35
TÜRK-İŞ’ten asgari ücret için flaş hamle

Geçtiğimiz günlerde TÜRK-İŞ tarafından yapılan bir açıklamada asgari ücret için 7 bin 785 lira kırmızı çizgimizdir diyerek tepki çeken TÜRK-İŞ’ten flaş bir hamle geldi. Gelen son dakika bilgisine göre TÜRK-İŞ- Başkanlar Kurulu asgari ücret toplantısından önce toplanacak.

Yarın gerçekleştirilecek asgari ücret komisyonu toplantısı öncesi flaş bir gelişme yaşandı. TÜRK-İŞ, bu toplantıdan saatler önce Başkanlar Kurulu’nu toplayacak. Konfederasyona bağlı 34 üye sendikanın yöneticilerinin katılacağı toplantıda sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırılacak.

Yarın yapılacak toplantıda Açlık ve Yoksulluk Araştırmasında ortaya çıkan veriler, gıda enflasyon oranı ve ücretler üzerindeki gelir vergisi yükü gündeme getirilecek.

Bu yıl komisyonda işçi heyetinin başkanlığını TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yürütecek. Heyette şu isimlerde yer alacak; Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ve Türkiye Çimse-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Nazlım.

Kaynak: kamubulteni.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2022-12-07 09:17:09

Tamam işte iktidarın adamı Türk-İş başkanı 7785 lira demiş. Reis de kahramanlık örneği sergiler 8bin-8500 arası bir rakam açıklar...

Avatar
SAMSUNLU 2022-12-07 12:38:03

ASGARİ ÜCRET ARTMASIN.ARTMASI ÇÖZÜM DEĞİL DAHA FAZLA İŞÇİ CIKIŞI DAHA FAZLA ZAM.FİATLARI DURDURALIM

Misafir Avatar
işte bu 2022-12-08 08:21:56 @SAMSUNLU

çözüm bu aslında ama fiyatları durduramıyorlar maaşlara zam yapınca her şey yeniden zamlanıyor, asgari ücretliler 3 bin alırken daha iyiydim diyor. cevap ortada.

Beğenmedim! (0)
Avatar
vergi 2022-12-07 08:49:03

vergi dilimleri ve buna ait rakamlarda düzenleme yaptırın