banner388
banner390
banner410
banner408

Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı KPSS sözleşmeli büro personeli alımı yapacağını duyurdu. Tercihler 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılacak. 

banner269

Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı KPSS sözleşmeli büro personeli alımı yapacağını duyurdu. Tercihler 27 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi sayfasından yapılacak. 

27 Mayıs 2021 Perşembe 14:22
Ticaret Bakanlığı büro personeli alımı yapacak

ÖSYM'nin resmi sayfasından KPSS 2021/6 ile Ticaret Bakanlığı'na sözleşmeli büro personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

İlgili duyuruda tercihlerin 27 Mayıs ile 3 Haziran tarihlerinde alınacağı belirtildi.
Ticaret Bakanlığı KPSS 2021/6 ile büro personeli alımı tercihleri ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.
Adaylar, tercih kılavuzuna ÖSYM'nin resmi sayfasından erişim sağlayabilecekler.
Tercih ücreti 25 TL olarak belirlendi.  
Kılavuzda önlisans ve lisans kontenjanı ayrıldığı görüldü.

BÜRO PERSONELİ ALIMI TERCİHLERİ İÇİN BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki,
6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki, şartları taşımaları gerekmektedir.
Ticaret Bakanlığına yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.
Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.
Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

TİCARET BAKANLIĞI KPSS 2021/6 ÖZEL ŞARTLAR

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu kılavuzda yer alan pozisyonların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlarla birlikte unvan itibariyle aşağıdaki şartların taşınması gerektiğinden, sözleşme yapılacak pozisyonlarla ilgili aşağıdaki bölümün çok dikkatli incelenmesi gerekmektedir. Bu şartları taşımayanların atamaları mümkün bulunmamaktadır.

Sözleşmeli olarak istihdam edileceklerde aranacak genel şartlara ilave olarak sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların;
Sağlık bakımından büro personeli olarak çalışmasına engel hali bulunmaması,
KPSS'ye girmiş ve 2020-KPSS sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP-3, ön lisans mezunları için KPSSP-93 puanı almış olması,
Sözleşmeli olarak istihdam edilecek büro personeli pozisyonunun karşısında yer alan bölümlerden mezun olması gerekmektedir
Resmi duyuru, kontenjan dağılımı ve nitelik kodları aşağıdaki gibi oldu:

Ticaret Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzuna saat 13.00’ten itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 27 Mayıs – 03 Haziran 2021 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 03 Haziran 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/6 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:
Büro Personeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.