banner388

SARIMSAKTA BÜYÜK ZAM ! ŞOK OLACAKSINIZ

Ülke genelinde yükselen sebze fiyatları bir türlü normale dönmüyor. Zamlı sebzeler arasına sarımsakta katılacak

SARIMSAKTA BÜYÜK ZAM ! ŞOK OLACAKSINIZ

Ülke genelinde yükselen sebze fiyatları bir türlü normale dönmüyor. Zamlı sebzeler arasına sarımsakta katılacak

12 Mayıs 2019 Pazar 13:13
SARIMSAKTA BÜYÜK ZAM ! ŞOK OLACAKSINIZ

Türkiye'nin son dönemlerde yaşadığı ekonomik dalgalanmaların ardından rekor fiyata ulaşan patates, soğan, limon, biber gibi sebze ve meyvelerin arasına sarımsakta ekleniyor. 
Patates ve soğan da hasadın başlamasıyla fiyatların düşmesine sevinen tüketiciye kötü haber sarımsaktan geldi. Geçen yıllarda böyle bir zamlanma yaşamayan sarımsak bu bu yıl tarla satışının kilo 10 lira olacak. Geçen yıl en fazla 6 lirayı gören sarımsak sezon sonunda 1 liraya kadar düşmüştü. Bu yıl ise sarımsak hasadıyla birlikte üretici yeşil sarımsağın kilosunu 4-5 liradan satarken, kuru sarımsak için bir ay daha tüketicinin beklemesi gerektiğini söyleyen üretici fiyat olarak 10 lira diyor.

Yeni mahsül sarımsağın kilosunu 10 liradan satmayı hedeflediklerini söyleyen üreticiler buna sebep olarak da rekolteyi gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan sarımsak üreticisi rekolte düşüklüğüne ülke genelinde etkili olan yağmurların yol açtığını iddia etti. Üretici Ramazan Atmaca, "Verim çok güzel. Bu sene hasattan memnunuz. Üründen aldığımız dönüm başına ton çok iyi. Kalite de çok güzel, Fiyatlar bu miktarda kalırsa, çok güzel bir dönem geçireceğiz" dedi. Kastamo’nun dünyaca ünlü Taşköprü ilçesindeki sarımsak üreticilerinin aşı yağışlar nedeniyle sorunlar yaşadığını da belirten Ramazan Atmaca, Araban Ovası'nda ise tarlasına sarımsak eken çiftçilerin ürünün bu yıl para ettiğini kaydetti. Atmaca, "Bazı yerlerdeki sarımsak aşırı yağışlar nedeniyle olmadı. Bölgemizdeki hasat yüksek ama diğer bölgelerdeki hasat çok düşük. Bu sene bizim senemiz" şeklinde konuştu. 

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, Araban ovasındaki sarımsağın üretiminin 3 yıl içinde sürekli değiştiğini de belirterek, 2017 yılında 30 bin dönüme çıkan sarımsak ekili arazinin bu yıl 10 bin dönüme kadar düştüğünü kaydetti. Altun, "2017’de 30 bin dönüme yakın sarımsağımız vardı. 2018’de 20 bin dönümün üzerinde sarımsağımız vardı. Geçen sene düşük fiyatla satılınca, bu sene üretimi de düştü. Şu anda 10 bin dönümde ekili sarımsak var. Bu yıl ülke genelinde sarımsak rekoltesi düşük oldu. Bu da Araban ovasında sarımsak eken çiftçiye yaradı" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 12.05.2019 13:15
Anahtar Kelimeler:
Sarımsak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-05-12 13:27:19

Önemli değil çinden biraz daha fazla getirirler. Angusu uruguaydan kurufasülteyi ukraynadan, misiri amerika, mercimeģi brezilyadan geturiyirkar zorumuza gitmiyorda bu mu gidecek. Jeşke hapon ya gibi asil milletlerden yöneticide getirsek olmazya hayal işte...

Avatar
ahmet 2019-05-13 08:50:24

YERLİ İÇİN NORMAL FİYAT ÇİN DEN GELİRSE İNER FİYATLAR