banner388

İşte yürek burkan rakamlar

Son dönemlerde yapılan zamlar vatandaşların cebini kötü etkiledi. Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinden zamlar hakkında açıklama yapıldı.

İşte yürek burkan rakamlar

Son dönemlerde yapılan zamlar vatandaşların cebini kötü etkiledi. Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinden zamlar hakkında açıklama yapıldı.

01 Ekim 2018 Pazartesi 16:09
İşte yürek burkan rakamlar

Son dönemde yapılan zamların bilançosu hiç de içler açıcı değil. Son bir yılda elektriğe yüzde 45 doğalgaza yüzde 35 zam yapıldı. Dış etmenlere dayalı yapılan politikalar ülkeye çıkmaza sürüklüyor. Asgari ücretle çalışan küçük bir ailenin gelirinin dörtte biri sadece elektrik ve doğalgaz faturalarına gidiyor. 

Konuya ilişkin Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yerli kaynaklara dayalı enerji projesine yönelmesi gerektiği vurgulandı.

Tüketici Hakları Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dışa ve dolara bağımlı yanlış enerji politikalarının acı ve hazin sonucu elektrik ve doğal gaza yapılan zamlarla tüm toplumu olumsuz yönde etkilemektedir.  Bugünden itibaren geçerli olmak üzere, konutlarda elektrik ve doğalgaza yapılan yüzde 9 zam tepeden tırnağa daha önceki zamlarda da olduğu gibi tüm mal ve hizmetlere
yansıyacaktır. Bugün zamlarla birlikte, son bir yılda konutlarda elektriğe yüzde 45, doğalgaza ise yüzde 35 zam yapılmıştır.

Dışa ve dolara bağımlı eneji politikaları ülkeyi ekonomik krize sürüklüyor. Bu bağımlılık devam ettiği sürece ekonomik krizdende kurtulamayız. Bu nedenle Türkiye enejide dışa bağımlılıktan ve krizlerden kurtulabilmesi için ivedilikle yerl kaynaklarımıza dayalı enerji politikalarına dönmek zorundadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kral samsun 2018-10-01 16:23:20

dolarmı cıktıda zam var.dolar cıktı yaptın.şimdi düştü.ee niye zam yaptın.elektriğe dış etkenlermi yapıyo zammı ne anlatıyosunuz.elektriği suyla kendın üretıyosun.malıyeti neki he.kasa boş kasa. kasaya para toplamak için zam yapılıyo.neymiş dış etkenler.hadi ordan.kendi yetiştirdiğin incir ağacının ürününü satarken yaptıgın zamdış güçlerin işi değilse.elektriğinde değil.anca algıyla milleti kandırın.bizde yıyelim bol bol.

Avatar
Mehmet ayran 2018-10-02 02:53:04

AKP doymuyor zam üstüne zam.

Avatar
Tüpçü Fikret 2018-10-02 12:47:34

Az bile. Daha çok zam isteriz.

Avatar
Tufan 2018-10-02 15:19:24

Maaşlara zam konusunda da hükümet bu kadar cömert olur mu acaba.