banner388

İş Hukuku Uzmanı Özcan; "EYT konusunda umutlu olmayın"

Geçtiğimiz ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT yasasına karşı çıktı. EYT'liler mücadelesine devam ederken konu hakkında konuşan İş Hukuku Uzmanı Sezgin Özcan; "EYT konusunda fazla umutlu olmamanızı önerim." dedi.

İş Hukuku Uzmanı Özcan; "EYT konusunda umutlu olmayın"

Geçtiğimiz ay, Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT yasasına karşı çıktı. EYT'liler mücadelesine devam ederken konu hakkında konuşan İş Hukuku Uzmanı Sezgin Özcan; "EYT konusunda fazla umutlu olmamanızı önerim." dedi.

05 Aralık 2019 Perşembe 22:42
İş Hukuku Uzmanı Özcan; "EYT konusunda umutlu olmayın"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için "Milletimin zararına olan bir şeye seçim kaybetsek de yokum." diyerek konuyu kapatmıştı. EYT'liler ise haklarını savunmak için muhalefet partileri ile görüşmelere devam ederek seslerini duyurmaya çalışıyor.

Erkeklerde 25, kadınlarda 20 yıl hizmet süresi

EYT kapsamında olmak için 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlanmış olması gerekiyor. İş Hukuku Uzmanı Sezgin Özcan; "Bugüne kadar EYT ile ilgili bir yasa taslağı ortaya çıkmadığından EYT'liler için öngörülen emeklilik şartları konusunda da bir veri yok. EYT'lilerin talebi, 8 Eylül 1999 öncesi emeklilik şartlarının uygulanması. Ola ki EYT yasası çıkar ve 8 Eylül 1999 öncesi emeklilik şartları uygulanırsa, Emekli Sandığı statüsünden emeklilik için yaş şartı aranmaksızın erkeklerin 25, kadınların ise 20 tam yıl hizmet süreleri olması gerekecek." diye konuştu.

"EYT ile ilgili düzenleme yapılmayacağı görünüyor"

EYT'li olanların hizmet süresinin 25 yıl olması gerektiğini belirten Özcan; "Çalışma yılı 25 yıldan az olan bir çalışan, EYT çıktığı takdirde hizmet süresini tamamladıktan sonra emekli olmaya hak kazanacak. EYT konusunda fazla umutlu olmamanızı önerim. Zira Cumhurbaşkanının son açıklamaları, yakın gelecekte EYT'lilerle ilgili bir düzenleme yapılmayacağını gösteriyor." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin olarak EYT yasasının çıkmayacağını belirten Özcan, mevcut emeklilik yasasında hizmet süresinin 15 yıl olduğunu ancak erkeklerde 61 yaş dolduğunda ya da 25 tam yıl yani 9 bin (9000) hizmet süresini tamamlayanların 57 yaş dolduğunda emekli olabileceğini belirtti.

Kaynak: Milli Gazete

Son Güncelleme: 05.12.2019 22:48
Anahtar Kelimeler:
SamsunEkonomiEYT
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cıhan 2019-12-06 09:33:00

ak partı oyu nasıl alacak bakalım eyt cıkarmasınlar

Avatar
Eyt 2019-12-06 09:51:16

Bizi yok sayanlar yok olmaya mecburlar

Avatar
hasan 2019-12-06 11:35:00

turkıyenın gozu aydın olsun hukumet ve bahcelı afı cıkarıyor ınsan ve cocuk katıllerı ve asker polıs katıllerı dısarı hukumet amarıkadan yetkıyı aldı ama eyt cıkarmıyor yazıklar olsun ben akpartılıydım ama bundan sonra yokum

Avatar
AHMED ARİF 2019-12-06 10:08:24

Anayasal bir kural değil mi yoksa ben mi yanlış biliyorum : Yasalar geriye dönük işletilemez. Ben işe başladığımda hangi yasa yürürlükte ise ona tabi olmam gerekmiyor mu? Ama ülkede gizli bir darbe var. Anayasal düzen yıkılıyor. Anayasa tanınmıyor...