banner388

Genç işsizlere çözüm

Genç işsizlerin oranını azaltmak için hükmet çalışmalara hız veriyor. Ulusal İstihdam Stratejisi çerçevesinde işsizliği azaltmak için atılacak adımlarda belli oldu.

Genç işsizlere çözüm

Genç işsizlerin oranını azaltmak için hükmet çalışmalara hız veriyor. Ulusal İstihdam Stratejisi çerçevesinde işsizliği azaltmak için atılacak adımlarda belli oldu.

03 Eylül 2017 Pazar 14:42
Genç işsizlere çözüm

İstihdam projesi çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. Yüzde 24.7'ye çıkan genç işsizler için yeni düzenleme geliyor. İş fırsatları seminerleri çerçevesinde her gence özel iş planı hazırlanacak. 


Genç işsizlerin oranını düşürmek amacıyla 2018'de çatı bir işgücü piyasası bilgi izleme sistemi oluşturulacak. Teknoloji, ticaret, sanayi, havacılık alanlarında seminerler düzenlenecek, meslek odaları da üniversiteli gençlere iş bulma yolunda önderlik edecek.


İşsiz gençlerin büyük çoğunluğunu okulu bitiren, askerliğini yapmış ve ailesi ile birlikte yaşayanlar oluşturuyor. Hükümet, Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında genç nüfusta işsizliği azaltmak için şu adımları atacak:


STAJYERLİK GENİŞLEYECEK

Üniversite öğrencilerinin iş hayatını geçişini kolaylaştırmak amacıyla stajyerlik, kursiyerlik gibi düzenlemeler genişletilecek.


TRIMESTER YAYGINLAŞACAK

Gençlerin iş piyasasına daha hızlı bir şekilde geçmelerini amacıyla üniversitelerde 1 dönem uygulamaları, 2 dönem akademik eğitim içeren trimestır uygulamaları yaygınlaştırılacak.


EĞİTİM-NİTELİK UYUMU SORUNU KALKACAK

Gençlerin aldıkları eğitim ile işgücü piyasasındaki talepler arasındaki uyumsuzluk kaldırılacak. Okuldan mezun olduktan sonra işgücü piyasasına geçişler kolaylaştırılacak.


DÖRT PROGRAMA KATILIM SAĞLANACAK

İş kurma danışmanlığı, İşgücü yerleştirme kursları, meslek geliştirme, işini kurma programlarına katılım artırılacak. İŞKUR'da işsizliği azaltmak için meslek edinme, kariyer hedefi, girişimcilik gibi konularda özel eğitim programları düzenleyecek.


YEREL AKTÖRLER DEVREYE GİRECEK

Gençlere iş imkanı sağlamak ve işsizlik oranını azaltmak için yerel aktörler de devreye girecek.


TEKNOLOJİ YATIRIMI ARTACAK

Teknolojiye verilen önem artacak. Teknolojik alanlardaki işgücü açığı gençlerle kapatılacak. İş geliştirme merkezleri Türkiye genelinde tüm illere yaygınlaştırılarak gençlere uygun iş imkanı sağlanacak.


MEZUNLAR TAKİP EDİLECEK

İstihdam izleme araştırmaları ile birlikte 2018 yılı ile birlikte mezunlar takip edilecek. Gençler için danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetlere öncelik verilecek. Üniversite mezunlarına meslek eğitimi verilecek. İŞKUR eğitim programlarına meslek odaları aracılık edecek.


Kaynak: Sabah

Anahtar Kelimeler:
GençIstihdamIşsizlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.