banner388

Firmalar dikkat! Kazancınızı bu yolla arttırabilirsiniz

Adtorium Kreatif Ajans SEO Direktörü Samet Özsüleyman yerel arama sonuçlarındaki gelişimin SEO açısından öneminden bahsetti.

Firmalar dikkat! Kazancınızı bu yolla arttırabilirsiniz

Adtorium Kreatif Ajans SEO Direktörü Samet Özsüleyman yerel arama sonuçlarındaki gelişimin SEO açısından öneminden bahsetti.

28 Temmuz 2017 Cuma 16:40
Firmalar dikkat! Kazancınızı bu yolla arttırabilirsiniz

Samsun Haber Yerel aramaların istatistiklerinden ve e-ticaret hacmindeki artışın Local (Yerel) SEO ile ilişkisinden bahseden Samet Özsüleyman önemli analizlerin yanı sıra bazı verilere ilişkin bilgiler aktardı.


Konuyla ilgili olarak Özsüleyman "Ipsos tarafından yapılan araştırmaya göre kullanıcılar, işletmeler için yaptıkları aramaların %44’ünde haritalarla alakalı ürünleri kullanılıyor. Aramaların %41’i ise aranan yerlerin ziyaret edilmesi ile sonuçlanıyor. Ayrıca fotoğrafları ve özellikle sanal tur girişlerinin olduğu işletmelerin diğer işletmelere göre ilgi uyandırmaları 2 kat daha fazla olduğu bilgileri analiz sonuçlarından ortaya çıkmıştır" verilerini paylaştı.


Dönüşüm Arttıkça Kazançta Artacaktır
 

"E-ticaret firmalarının ve yerel işletmeleri SEO’ya yatırım yaparak özellikle hedef kitleye ulaşma konusunda local SEO çalışmalarının önemi artmaktadır. E-ticaret büyüdükçe ilişkili olduğu alanlar da değişmekte ve artmaktadır. Yerel SEO konusunda Google’ın yanı sıra diğer arama motorlarının harita servislerinin de hizmet verdiğini düşünürsek SEO planlamaları başta Google olmak üzere sadece bu arama motoru ile kalmamalı Yandex ve Bing gibi arama motorlarına da gerekli optimizasyonların yapılması daha fazla ziyaretçi çekebilmek için önemlidir. Örneğin Samsun’dan “su tesisatçısı” araması yapan bir kişiye Google, haliyle en yakın “su tesisatçılarını” gösterecektir. Burada da işte o işletmeler arasında Google’da daha üst sıralarda yer alabilmek için yerel SEO çalışmalarının da yapılması daha fazla kişiye ulaşma açısından oldukça önemlidir. Bu dönüşümlerle beraber kazançlarda da artışlar gözle görülür şekilde meydana gelecektir."


Sıralamalarda Bazı Faktörler Bulunuyor


"Yerel SEO’da da bazı sıralama faktörleri de elbette bulunuyor. O işletmenin aranılan terimin kategorisiyle ne kadar alakalı olduğu, yakınlık, müşterilerine ne kadar bilgi sunduğu, oraya gidenlerin işletme hakkında yaptıkları incelemeler ve yorumları, yapılandırılmış veriler gibi birçok faktör bulunmakta. Burada bir sıralama alarak kullanıcılar sizin firmanızla ilgili yol tarifi isteyebilir ya da iletişime geçmek için tek tık ile telefon numaranızdan sizlere ulaşabilmektedir. Özellikle Google arama sonuçlarında ilgili işletmenin popüler saatlerini, canlı ziyaret verilerini ve ziyaret süreleri gibi birçok detayı vermektedir. Yiyecek ve içecek sunan işletmeler ise kullanıcılara menülerini de gösterme imkânını Google sunmaktadır. Yakın zamanda Google kullanıcılara yayın (post) özelliğini de açarak müşterilerine olası indirimlerden faydalanmaları ya da bir etkinliği haber vermeleri konusunda da seçenek sunmuştu. Önümüzdeki haftalarda canlı chat özelliğinin ise ülkemize de gelmesi gündemde" ifadelerini kullandı.

Haber: Yunus ÜNLÜ

Son Güncelleme: 15.11.2018 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 2019-05-14 15:28:03

Post özelliiğini aktif olarak kullanıyorum, her hafta en az5 müşteri topluoruym