Antalya'nın Alanya ilçesinde direksiyon sınavı sırasında yaşandığı iddia edilen taciz olayı, yargıya taşındı. İddiaya göre, direksiyon sınavında görev yapan bir okul müdürü, aynı araçta bulunan kadın usta öğreticiye fiziksel tacizde bulundu. Şikayet üzerine gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

A W756851 01 600X380

Direksiyon Sınavında Taciz İddiası

Olayın, 25 Temmuz'da Alanya'nın Konaklı Mahallesi'nde gerçekleştirilen direksiyon sınavında meydana geldiği belirtildi. Yaklaşık 3 yıldır usta öğretici olarak görev yapan T.E., sınav sırasında gözetmen olarak görev yapan N.K. ile aynı araçta bulundu.

İddiaya göre sabah oturumunda ön koltukta oturan N.K., öğleden sonraki sınavlarda arka koltuğa geçti. T.E., bu sırada N.K.'nin kendisine fiziksel temasta bulunmaya başladığını ve rahatsız edici davranışlar sergilediğini öne sürdü.

A W756851 02 600X337

Delil İçin Gizlice Görüntü Kaydı Aldı

Kadın usta öğretici, sınav sırasında adayların olumsuz etkilenmesini istemediği için olaya anında tepki veremediğini ifade etti. İddialarını belgelemek amacıyla cep telefonunun kamerasını gizlice açarak yaklaşık 4 dakikalık görüntü kaydı aldığını belirtti.

Sınavın tamamlanmasının ardından Konaklı Jandarma Karakolu'na giden T.E., şüpheli hakkında şikayetçi oldu ve çektiği görüntüleri delil olarak güvenlik güçlerine teslim etti.

A W756851 03 600X338

Şüpheli Hakkında İdari Soruşturma Başlatıldı

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada, N.K.'nin Alanya'da bir okulda 2024 yılından bu yana müdür olarak görev yaptığı tespit edildi. Hakkında idari soruşturma başlatılan şüphelinin görevden açığa alındığı öğrenildi.

A W756851 05 325X600

"Bir Elimle Telefonu Tuttum, Diğer Elimle Kendimi Korudum"

Yaşadıklarını anlatan usta öğretici T.E., olay karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, sınavın devam etmesi nedeniyle adayların etkilenmesini istemediğini söyledi.

Delil oluşturmak amacıyla telefonunun kamerasını sessizce açtığını ifade eden T.E., bir eliyle görüntü kaydı alırken diğer eliyle kendisini korumaya çalıştığını dile getirdi. Sınavın sona ermesinin ardından vakit kaybetmeden jandarmaya giderek şikayette bulunduğunu söyledi.

A W756851 06 600X338

"Böyle Bir Kişinin Eğitim Camiasında Görev Yapmasını İstemiyoruz"

Şikayet sonrasında şüphelinin okul yöneticisi olduğunu öğrendiğini belirten T.E., eğitim kurumlarında görev yapan kişilerin örnek olması gerektiğini ifade etti.

Yaşadığı olayın ardından psikolojik olarak zor günler geçirdiğini söyleyen kadın usta öğretici, bir süre mesleğini bırakmayı bile düşündüğünü belirtti. Olayın cezasız kalmamasını isteyen T.E., yetkililerin gerekli adımları atmasını talep etti.

A W756851 07 330X600

Mahkeme Tutuklama Kararı Verdi

Konaklı Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alınan N.K., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan şüpheli, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

A W756851 04 600X338

Adliye çıkışında gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtsız bırakan şüpheli, herhangi bir açıklama yapmadı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.