İddiaya göre, daha önce Eskişehir Sivrihisar Devlet Hastanesi personeli A.D. ile tartışmasının ardından yaşanan arbede nedeniyle hakkında inceleme başlatılan T.Y.'nin, olaydan önceki bir tarihte hastanede görev yapan güvenlik görevlisi F.D.'ye yönelik davranışı da amatör kameralar tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, güvenlik görevlilerinin kullandığı odada bulunan T.Y.'nin elindeki sopa benzeri bir cisimle görevliye sözde şaka yaptığı görülüyor. O anlar sosyal medyada paylaşılırken, görüntüler kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

Daha önce personelle yaşadığı arbede nedeniyle hakkında inceleme başlatılan eski hastane müdürüyle ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerin ardından olay yeniden gündeme gelirken, süreçle ilgili değerlendirmelerin devam ettiği öğrenildi.