banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun ve Antalya tarım kardeşi oldu

Antalya'nın 'Gelin Kardeş Olalım Projesi'ne Türkiye’de müracaat eden 67 ilçe arasından Samsun'un Bafra ilçesi 'kardeş ilçe' olarak seçildi.

banner269

Samsun ve Antalya tarım kardeşi oldu

Antalya'nın 'Gelin Kardeş Olalım Projesi'ne Türkiye’de müracaat eden 67 ilçe arasından Samsun'un Bafra ilçesi 'kardeş ilçe' olarak seçildi.

26 Aralık 2019 Perşembe 23:40
Samsun ve Antalya tarım kardeşi oldu

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırladığı “Gelin Kardeş Olalım Projesi” kapsamında çalışmalarını yürüten Samsun Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tanıtım toplantısı ile proje hakkında bilgi verdi. Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Gelin Kardeş Olalım Projesi“ kapsamında yer alan Kontrollü Örtü altı yetiştiriciliği konusunda Türkiye genelinde seçilen 17 ilçeden biri olarak Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile kardeş ilçe olan Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere proje hakkında bilgilendirme yaptı. 2019 yılı Ocak ayında düzenlenen organizasyona katılarak kardeş ilçe protokolünün imzalanmasının ardından proje çalışmalarını yürüten Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere düzenlediği eğitim toplantıları ile çalışmalarını sürdürüyor. 2021 yılı sonuna kadar devam edecek proje boyunca örtü altı üretim yapılan alanların arttırılması, mevcut yetiştiricilik yapılan alanda verim ve kalite artışının sağlanabilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilere teknik bilgi aktarımına, demonstrasyon çalışmalarına ve diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliğini sürüdürüyor.

"Karadeniz'in de Antalya'sı Samsun’dur"

Bafra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bayrak Ay; "Dünyada her şey hızlı bir şekilde geliştiği gibi tarım sektöründe hızlı bir şekilde gelişiyor. Kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin de bu gelişmeden bir şekilde haberdar olması gerekiyor. Bu haberdar olma işi tabii ki bakanlığımızın en önemli vazifesi olan tarımsal yayım ve haberleşmesiyle oluyor. Bu proje önemli Akdeniz'in Antalya'sı varsa Karadeniz'in de Antalya'sı Samsun’dur. Samsun üzerinde de bulunduğumuz ilçe Bafra’dır. Antalya ile Bafra’nın eşleşmesi bu anlamda çok önemli ve anlamlı. Çünkü Karadeniz’de çay hariç tüm ürünler Samsun’da üretiliyor. Bir çoğuda Bafra’da üretilebiliyor. Dolayısıyla burası Türkiye'nin ikinci büyük alüvyon ovası. Burada her şey var. Tabii ki eğitim işi de mutlaka olacaktır. Teknoloji çok hızla gelişiyor. Bilgi çağında yaşıyoruz. Bu bilginin kırsal alanda yayılmasında en vazifeli kurum biziz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 27.12.2019 06:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.