banner388

Paris İklim Anlaşması kabul edildi

TMBB tarafından alınan son kararla Paris İklim Anlaşmasının kabul edildiği öğrenildi.

Paris İklim Anlaşması kabul edildi

TMBB tarafından alınan son kararla Paris İklim Anlaşmasının kabul edildiği öğrenildi.

06 Ekim 2021 Çarşamba 23:17
Paris İklim Anlaşması kabul edildi

PARİS İKLİM ANLAŞMASI NEDİR?

Dünyada yaşanan iklim krizinin önüne geçmek amacıyla ülkelerin ortak hareket etmelerini öngören Paris Anlaşması, küresel ortalama yüzey sıcaklığındaki artışı 2 derece ile sınırlandırmayı, mümkünse 1.5 derecenin altında tutmayı amaçlıyor. Anlaşma, sürdürülebilir kalkınma ve yoksulluğun ortadan kaldırılması bağlamında BMİDÇS’nin uygulamasını geliştirmeyi hedefleyerek iklim krizine karşı ortak mücadeleyi öngörüyor.

TMBB KABUL ETTİ

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan sel ve yangın felaketleri iklim krizini gözler önüne sererken TMBB'den ilk adım geldi. Paris Anlaşması’nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğunu Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
TBMM Genel Kurulunda Paris İklim Anlaşması görüşmeleri yapıldı. Görüşmelerin ardından yapılan oylamada 353 milletvekili oy kullandı ve oy birliği ile 353 oy ile Paris Anlaşması’nın Onaylanmasının Uygun Bulunduğunu Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Milletvekilleri yeni elektronik sistem ile ilk defa oy kullandı. Bazı milletvekilleri ise pusula verdi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Paris Iklim AnlaşmasıTbmm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.