Canik Belediyesi'nin çocukları ve gençleri, bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitimlerle bir araya getirdiği ve Özdemir Bayraktar tarafından tasarlanan Akıncı TİHA'nın Türkiye'de ilk ve tek kalıcı olarak sergilendiği Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde düzenlenen programda, Özdemir Bayraktar'ın hayatını ve çalışmalarını anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi. İlginin yüksek olduğu programda, kısa film gösteriminin ardından gençler ve aileler için atölye etkinlikleri düzenlendi. Özdemir Bayraktar'ın ilçede adını yaşattıkları Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde Milli Teknoloji Hamlesi idealiyle çalışan, üreten ve özgün eserleriyle farkındalık oluşturan nesilleri yetiştirmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, "Merhum Özdemir Bayraktar'ın öncüsü olduğu Milli Teknoloji Hamlesi ideali, özgün fikirleri, azimleri ve çalışmalarıyla ülkemiz için değer üreten nesillerle geleceğe taşınıyor" dedi.

A W560939 03 1200X676

"Teknoloji okuryazarı nesiller yetiştiriyoruz"

Canik'te bilim ve teknoloji alanında uygulamalı eğitimlerin yanı sıra Milli Teknoloji Hamlesi konusunda toplumsal farkındalığın oluşmasına katkı sunan etkinlikler ve programlar gerçekleştirmeyi sürdürdüklerini belirten Başkan Sandıkçı, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar'ı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyorum. Onun çalışmaları, eserleri ve ortaya koyduğu vizyon gençlerimizin kılavuzu olmaya devam ediyor. Özdemir Bayraktar'ın kendi tasarımı olan ve Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsümüzde yer alan Akıncı TİHA, gençlerimize ve çocuklarımıza ilham olmaya devam ediyor. İlçemizde hayata geçirdiğimiz projelerle Milli Teknoloji Hamlesi konusunda farkındalık oluşturuyor, teknoloji okuryazarı nesiller yetiştiriyoruz. Bizler biliyoruz ki bilgileri, yetenekleri ve sahip oldukları erdemle Milli Teknoloji Hamlesi idealini geleceğe taşıyacak, yüksek teknolojide tam bağımsız Türkiye şiarıyla özgün eserler üretecek olanlar gençlerimizdir. Gençlerimiz, geleceğimizdir" diye konuştu.

Çarşamba’da şap karantinası
Çarşamba’da şap karantinası
İçeriği Görüntüle

A W560939 02 1200X800

Ailelerden Başkan Sandıkçı'ya teşekkür

Programa katılan aileler ve gençler, eğitime yönelik destekleri ve Milli Teknoloji Hamlesi ideali konusunda bilinç oluşturmaya yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı Başkan İbrahim Sandıkçı'ya teşekkür etti. Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

A W560939 04 1199X800