banner388
banner390
banner410
banner408

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, savcılığa başvurdu!

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Bugün; babası Şaban Vatan, DNA örneği alınması için savcılığa başvurdu.

banner269

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, savcılığa başvurdu!

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Bugün; babası Şaban Vatan, DNA örneği alınması için savcılığa başvurdu.

12 Kasım 2019 Salı 23:45
Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, savcılığa başvurdu!

Şaban Vatan "DNA örneği vermeyi reddetti" iddiası

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin dün yapılan yazılı basın açıklamasında, “Rabia Naz Vatan’a temas ettiği ya da edebileceği değerlendirilen şahıslarla baba Şaban Vatan’ın şüphelendiği şahısların da aralarında bulunduğu 13 kişiden alınan numuneler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiştir. Biyoloji İhtisas Dairesi raporunda gönderilen örneklerin Rabia Naz Vatan’da bulunan erkek DNA’sı buluntusu ile uyumsuz olduğu, ayrıca erkek DNA örneğinin Rabia Naz’ın aynı soyağacından bir erkek şahsa ait olduğu ihtimalini güçlendiren Y kromozomu (erkek kardeş, baba, dede, amca, oğul gibi) içerdiği ifade edilmiştir. Rabia Naz Vatan’ın çevresinde temas edebileceği babası, abisi, amcası ve amcaoğlunun bulunduğu anlaşılmıştır. Yelek ve tırnakta tespit edilen DNA örneği ile amca ve amcaoğlunun DNA’ları arasında yapılan karşılaştırmanın uyumsuz olduğu tespit edilmiştir. DNA mukayesesi için 28.08.2019 tarihinde Rabia Naz’ın babası ve abisinden kan örneği alınmak istenmesine rağmen baba Şaban Vatan kendisinden ve oğlundan kan örneği alınmasına rıza göstermemiştir” denilmişti.

Başsavcılık açıklamasının ardından baba Şaban Vatan, Görele Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurarak kendisinden DNA örneği alınması talebinde bulundu. Şaban Vatan’ın talebi doğrultusunda kendisinden DNA örneği alınacağı öğrenildi.

Rabia Naz neden öldü?

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaşayan Rabia Naz, 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı olarak bulundu. Kaldırıldığı Görele Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kızının ölümünün, kendisine bir polis memurunun söylediği gibi atlayarak intihar sonucu meydana geldiğine ikna olmayan baba Şaban Vatan, hak mücadelesi ve adalet arayışı içine girdi.  Kişisel çaba ve olanaklarıyla ulaştığı bilgi ve bulguları sosyal medyadan paylaştı.

Babası Şaban Vatan; “Polise saat 17.00 sıralarında bir ihbar yapılmış. Eynesil'de bir kız çocuğuna siyah bir aracın çarptığı duyumunu aldım. Bu durumu savcılığa da belirttim. Savcılık. dosyasında şüpheli geçen ölümün nedeni gece saat 12:00'ye kadar trafik kazası, 12:00'den sabaha kadar düşme veya intihar, sabah 06:00'dan sonra ise soru işareti.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.