ADLİYE ÇIKIŞINDA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER
Tutuklanan öğretmenin adliyeden çıkarıldığı sırada bir genç, “Senin alnına bir ay-yıldız dövmesi, kalbine de Atatürk portresi yaptıracağız” sözleriyle seslendi. O anlarda öğretmenin korku dolu bakışları dikkat çekti.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Edremit Güvenlik Büro Amirliği ekiplerince sosyal medya platformları üzerinde gerçekleştirilen sanal devriye faaliyetleri sırasında, "BARYEK" kullanıcı adıyla Instagram üzerinden herkese açık olarak yapılan bir paylaşımın suç unsuru içerdiği değerlendirildi. Söz konusu paylaşımın, "Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama" ve "Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a Muhalefet" suçlarını oluşturabileceği kanaatine varılması üzerine durum nöbetçi cumhuriyet savcısına bildirildi.
ÖĞRETMENİN EVİNDE ARAMA YAPILDI
Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı işlemleri başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda paylaşımı gerçekleştiren sosyal medya hesabının, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 75. Yıl Ortaokulu'nda resim öğretmeni olarak görev yapan 48 yaşındaki F.Ç.'ye ait olduğu tespit edildi.
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Şüphelinin ikametinde gerçekleştirilen aramada, 1 adet cep telefonu ile 1 adet dizüstü bilgisayara incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan F.Ç., emniyet ve savcılık sorgusunun ardından sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.




