ELEKTRİK PANOSU ALEV ALDI: ANNE CANINI ZOR KURTARDI
Yangın, kentin yerleşim noktalarından Toptepe Mahallesi'nde bulunan müstakil/apartman dairesinde meydana geldi:
Çıkış Nedeni: Yapılan ilk teknik incelemelere göre yangının giriş kısmındaki ana elektrik panosunda meydana gelen kısa devre ve kıvılcımlardan kaynaklandığı saptandı.
Son Anda Kurtuldu: Yangın başladığı sırada evde bulunan Şaban İnan'ın eşi, alevlerin dumanla birlikte koridoru kaplaması üzerine hızla dışarı çıkarak canını kurtardı.
İtfaiye Müdahale Etti: 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla olay yerine intikal eden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangını çevre binalara sıçramadan kontrol altına alarak söndürdü. Soğutma çalışmasının ardından evin tamamen kullanılamaz hale geldiği belirlendi.

5 ÇOCUK BABASI ŞABAN İNAN: "ELDE AVUÇTA HİÇBİR ŞEY KALMADI"
Kış kapıdayken çocuklarıyla birlikte bir anda açıkta kaldıklarını gözyaşlarıyla anlatan kiracı Şaban İnan, yetkililere ve hayırseverlere seslendi:
"Kış günü bu halde ortada kaldık. Elektrik panosundan çıkan yangın nedeniyle evimizde iğneden ipliğe hiçbir eşyamız sağlam kalmadı. Kalacak hiçbir yerimiz yok, elde avuçta ne varsa hepsi yandı bitti. Yetkililerden ve vicdan sahibi insanlardan ailem ve 5 çocuğum için uzanacak bir yardım eli bekliyoruz."

EV SAHİBİ DE KREDİ BORCUYLA MAĞDUR OLDU
Yangın sadece kiracı aileyi değil, ev sahibini de ekonomik olarak sarstı. Evin mülk sahibi Şükrü Memiş:
Daireyi kısa süre önce tadilattan geçirmek amacıyla bankadan ihtiyaç kredisi çektiğini,
Kredi taksitlerini dahi henüz ödeyemeden evin tamamen yanarak harabeye döndüğünü belirterek yaşadığı çifte mağduriyeti dile getirdi.






