banner388

Hayali İhracat Operasyonu

İstanbul Merkezli Üç Şehirde Düzenlenen Hayali İhracat Operasyonunda, Toplamda 39 Kişi Gözaltına Alındı

Hayali İhracat Operasyonu

İstanbul Merkezli Üç Şehirde Düzenlenen Hayali İhracat Operasyonunda, Toplamda 39 Kişi Gözaltına Alındı

10 Mayıs 2016 Salı 10:48
Hayali İhracat Operasyonu

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan 5 ihbarı değerlendirerek hayali ihracat yaptığı iddia edilen şebekeyi takibe aldı.

37 FİRMAYA AİT KARGO MALLARINI KULLANDILAR

Arif Y. ile Ömer U., Necmi K. ve Serhat Ö. liderliğindeki suç şebekesinin teknik ve fiziki takibin sonrasında , 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendisine ait tekstil ve deri firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek 800 milyon liralık ihracat yaptığını ve devleti ise 110 milyon lira zarara uğrattıkları tespit edildi.

PARAYI AKLAMAK İÇİN RÜŞVET VERDİLER

Operasyonu derinleştiren polis ekipleri, şebekenin devletten haksız olarak kazanmış oldukları parayı turizm bölgelerinde otelcilik, araç kiralama ve inşaat sektörlerinde çalıştıklarını ve bazı kamu çalışanlarınada rüşvet verdiğini saptadı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen, hayali ihracat yaparak haksız kazanç elde ettikleri ifadesi ile 4'ü kadın, 6'sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı, İzmir ve İstanbul'da da toplam 12 şirkette ise arama kararı alındı. Polis, İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Son Güncelleme: 10.06.2016 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.