banner388
banner390
banner410
banner408

Canlı Bomba Şüphelisi Kadın Yakalandı!

Konya’da polislere yönelik eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanan kadın canlı bomba ve irtibatta olduğu 5 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

banner269

Canlı Bomba Şüphelisi Kadın Yakalandı!

Konya’da polislere yönelik eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanan kadın canlı bomba ve irtibatta olduğu 5 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 23:51
Canlı Bomba Şüphelisi Kadın Yakalandı!

Öğrenilen bilgiye göre, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Perşembe günü merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’nde Ş.B’nin evine şüpheli bir kadının giriş yaptığı ihbarı sonucu harekete geçti. Bu sebeple çalışma başlatan TEM polisi Ş. B.'nin evine gelen kadının, canlı bomba terörist listesinde arananlar arasında yer alan PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması üyesi 'Rojda" kod adlı Necla Y. olduğunu anlaşıldı. Yürütülen çalışma sonucunda ekipler, Tatlıcak ve Erler Mahallesi’nde tespit edilen adreslere baskın gerçekleştirdi. Baskınlarda PKK üyesi olduğu tespit edilen Ş.B., S.B., H.B., ve K.B. gözaltına alındı. Operasyonlarda Necla Y.’ye rastlanılmadı. Şüphelerin sorgusundan sonra Necla Y.’nin yeri öğrenilerek yakalandı. Örgütün kadrolu üyesi olduğu anlaşılan Rojda kod adlı Necla Y’nin Suriye’nin Kobani ilçesinde 2 yıl eğitim aldığı ve polis ekiplerine yönelik canlı bomba eylemi yapmak sebebiyle Konya’ya geldiği iddia edildi. Polis, olayla ilgili olduğu iddiasıyla Ö.N.’yi de gözaltına aldı. Kadın canlı bomba Necla Y. ve kendisine yardım da bulunan Ş.B., S.B., H.B., K.B., Ö.N. akşam saatlerinde geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Konya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kadın canlı bomba Necla Y. ve beraberindeki şüpheliler sağlık kontrolüne getirildikleri esnada soğuk kanlı tavırları ile dikkat çekti.
Şüpheliler daha sonra sorgularına devam edilmek üzere tekrardan TEM şubeye götürüldü. 
 

Son Güncelleme: 07.05.2016 23:55
Anahtar Kelimeler:
Canlı BombaKonyaTem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.