banner388

80 yaşında judoya merak sardı

80 yaşındaki Ayten Nine judo yapmaya başladı. Adana'da torununu judo antrenmanlarına götüren 80 yaşındaki Ayten Alataş, judo yapmaya başladı.

80 yaşında judoya merak sardı

80 yaşındaki Ayten Nine judo yapmaya başladı. Adana'da torununu judo antrenmanlarına götüren 80 yaşındaki Ayten Alataş, judo yapmaya başladı.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 20:35
80 yaşında judoya merak sardı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 4 yıldır torununu judo antrenmanlarına götüren 80 yaşındaki Ayten Alataş, şalvarının üzerine judo kıyafetlerini giyerek antrenmanlara katıldı.

Ninesinin judoya başladığından beri hevesi olduğunu belirten Ayşe Begüm Türk, "“Ninemle birlikte 3 aydır judo yapmaya başladık. Ninemin judo sevgisi küçüklükten geliyor. Bekir Amca diye biri ‘şeker vereceğim’ dermiş, judo tekniğini anlatırmış. Ninem de ona göre yapar, kazanırmış. Beni gördü, heveslendi. Bana, antrenmandayken şöyle yap, böyle yap derdi. Hocamıza sordu ‘antrenmanlara girebilir miyim?’ dedi. Hoca da ‘girebilirsin’ dedi. İzin gelince ninem de bizimle antrenmanlara başladı. Burada teknikler giriyoruz, maçlar yapıyoruz. Şehir dışına maçlara da gidiyoruz" dedi. Ayten Alataş, judoyu kavga sporu olarak bildiğini ve torununa judo ile ilgili sorular sordukça merakının arttığını ifade ederek, “Soruyordum torunuma sürekli. Görmediğim için inanamıyordum, judoyu kavga zannediyordum. ‘Gideyim, göreyim’ dedim. Geldim, gördüm. Kavga değilmiş çok hoşuma gitti” diye konuştu.

DÜNYAYA YİNE GELSEM YİNE JUDO YAPACAĞIM

80 yıl daha ömrü olsa yine aynı sporu yapacağını belirten Ayten Alataş, "İçimde judo sevgisi vardı zaten. Hocamıza sağ olsun ’katılabilir miyim?’ diye sordum o da kabul etti. Allah razı olsun. Bir heves içinde kendimi spor sahasına attım. Sahayı bana bıraktılar. Ben de onun için şimdilik sahada sporumu yapıyorum. O hevesimi de aldım. Daha da yapmak niyetindeyim. 80 yaşındayım. Bir seksen yıl daha yaşasam yine aynı sporu yapacağım. Allah ömür verirse" şeklinde konuştu.

Antrenmanların kendisine çok iyi geldiğini ifade eden Ayten Alataş, "Benim için çok iyi oluyor. Sağlığım da yerinde oluyor çok şükür. Fıtığım vardı. Allah’a şükür bayağı atlattım. Yani hareket çok iyi bir şey. Bütün annelere babalara söylüyorum bu bir kavga değil. Çocuklarını herhangi bir spora göndersinler. Bu sporun büyüğü, küçüğü yokmuş. Ben 80 yaşında geliyorum. Onlara bir örnek oldum. Gençlerimiz de gelsin. Çocuklarımız da kendilerini savunsunlar, öğrensinler. Kendilerini korumasını bilsinler. Devletimize ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
AdanaJudo80
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.