5 YAŞINDAKİ KIZININ YANINDA YERE YATIRIP TEKMELEDİLER
Olay, 7 Ekim günü saat 19.30 sıralarında İlkadım ilçesi Bahçelievler Mahallesi 56’lar Caddesi üzerinde meydana geldi:
Pusuda Beklediler: Alışveriş merkezinden çıkıp kafede oturduktan sonra 5 yaşındaki kızı ve bir arkadaşıyla birlikte aracına doğru yönelen M.M., yanlarında yavaşlayan araçtan inen kadınların hedefi oldu.
Yere Yatırıp Darbettiler: İddiaya göre E.G., kız kardeşleri E.A. (27) ve E.A. (23) ile birlikte M.M.’yi saçından çekerek yere düşürdü; ardından başına ve yüzüne peş peşe tekme ve yumruklar savurdu.
Bıçak Çekti İddiası: Mağdur kadının ifadesine göre şüphelilerden biri arbede esnasında bıçak çekti. Olay, yoldan geçen bir belediye otobüsünün durması ve yolcuların müdahale etmesiyle son buldu.
Hastaneye Kaldırıldı: Ağır yaralanan M.M., ambulansla kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yapılan kontrollerde burnunun kırıldığı, kafa ve kollarında darp izleri olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİLERDEN "KENDİMİ SAVUNDUM" SAVUNMASI
Güvenlik kameraları (KGYS) tarafından saniye saniye kaydedilen saldırı sonrası gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki sorgularında suçlamaları reddetti:
E.G. (29): Mağdur kadının eşiyle 8 aylık ilişkisi olduğunu öne sürerek, "Kardeşlerim kahve içecekti. Kavga sesleri üzerine baktığımda kardeşlerimi gördüm, kimseye vurulduğunu görmedim" dedi.
Kız Kardeşler (E.A. ve E.A.): Kimseyi darbetmediklerini, sadece kendilerini savunduklarını ve ellerinde bıçak bulunmadığını iddia ettiler.

SAVCILIĞIN TUTUKLAMA İTİRAZINA HAKİMLİKTEN RET
Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında yargı kanadında itiraz trafiği yaşandı:
Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Başsavcılık Harekete Geçti: Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin ve tutuklama nedenlerinin varlığını vurgulayarak kararın kaldırılması ve şüpheliler hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebiyle Samsun 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti.
Hakimlik Talebi Reddetti: İtirazı değerlendiren mahkeme heyeti, mevcut adli kontrol hükümlerinin yeterli olduğuna hükmederek savcılığın tutuklama talebini kesin olarak geri çevirdi.




