banner388

Yaşar’dan sendika düzenlemesine tepki

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, iktidarın sendikal örgütlenmeye yüzde 2 barajı getirerek üye kaybı yaşayan yandaş sendikalarını kurtarmaya çalıştığını söyledi. 

Yaşar’dan sendika düzenlemesine tepki

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, iktidarın sendikal örgütlenmeye yüzde 2 barajı getirerek üye kaybı yaşayan yandaş sendikalarını kurtarmaya çalıştığını söyledi. 

23 Aralık 2022 Cuma 13:19
Yaşar’dan sendika düzenlemesine tepki

Bunu yaparken de diğer sendika üyelerine adeta ikinci sınıf üye muamelesi yapıldığına İşaret eden İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada şu sözlere yer verdi: 
“Bu düzenleme daha önce yüzde 1 olarak uygulanmak istenmiş ama sendikalar arasında eşitsizlik doğuracağı gerekçesiyle Danıştay tarafından iptal edilmiştir. 

İktidar ise her zamanki hukuk tanımazlığıyla bu defa oranı yüzde 1'den yüzde 2'ye çıkararak yeniden getiriyor. 
Düzenlemeden yaklaşık 250 bin memurumuz etkilenecek. 188 sendika ve 9 konfederasyonun da faaliyetlerinin devam etmesi mümkün olmayacak. Sadece 43 sendika bundan yararlanabilecek. Böylece yeni sendikaların kurulmasının önüne geçilmiş olacak. Yeni bir ucube düzenlemeyle karşı karşıyayız. 
Bu anlamsız düzenlemeye gerek Komisyon üyelerimiz gerekse milletvekillerimiz gerekli tepkiyi komisyonda ve genel kurulda göstermiş fakat iktidara söz geçirememiştir. 

KAMU YARARI YOK

Ticaretin hiçbir kuralında; süresinin dolmasına daha altı, yedi yıl varken sözleşmenin 49 yıl uzatılması uygulaması ticaretin hiçbir kuralında yok. Türkiye ve bu iktidar hariç dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz. 30, 36, 39, ve 40 yıl süreyle işletme hakkı verilen 12 limanın daha işletme süreleri dolmadan, işletme süreleri 49 yıl uzatılmaktadır. 

Sözleşme bitimi beklenerek bu limanları öncelikle bir devralmamız lazım. Daha sonra taahhüt ettikleri yatırımların yapılıp yapılmadığını kontrol etmemiz lazım. Yalnızca yüzde 10’luk yatırın taahhüdüyle limanların sözleşmelerinin 49 yıl uzatılmasını uygun bulmuyoruz. Burada kamu yara yok. Bu düzenleme de daha önceki düzenlemeler gibi Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dede 2022-12-23 17:02:52

Senin iş yerlerinde sendikalı işçi çalışıyorum sayısını versen işin güçün demogoji yandaş güçleniyor fondaş ne yapıyor. Omü de sol sendika işçileri nasıl yolda bıraktı 20 gün önce. İyi partiyi solun stepnesi yaptınız. MHP yi bir zamanlar böyle sürükleyenler hepsi bu zamanlarda iyide. Sözde milliyetciler ya.

Avatar
Dede 2022-12-23 17:11:55

Senin iş yerlerinde sendikalı işçi çalışıyormu sayısını versen işiniz güçünüz demogoji yandaş güçleniyor fondaş ne yapıyor yalandan solcu ağzı ile konuşuyorsunuz ağzınız eğilecek iyi partiyi solun stepnesi yaptınız. milliyetcisinizya.