banner388

Yaşar, Tarım arazilerine OSB kurulmasın

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bütçe görüşmeleri sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’dan özellikle tarımsal araziler üzerine Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına müsaade etmemelerini istedi.

Yaşar, Tarım arazilerine OSB kurulmasın

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bütçe görüşmeleri sırasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’dan özellikle tarımsal araziler üzerine Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına müsaade etmemelerini istedi.

25 Kasım 2022 Cuma 13:16
Yaşar, Tarım arazilerine OSB kurulmasın

YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçesi üzerine konuştu. Türkiye'nin özellikle teknoloji ağırlıklı ürün ihracatı konusunda istediği yere bir türlü gelemediğine dikkat çeken Yaşar, toplam ihracatın içindeki teknoloji ağırlıklı ürünlerin payının yaklaşık yüzde 2,8 civarında olduğunu söyledi.

AR-GE’YE AYRILAN PAYLAR

Bizim dışımızda birçok gelişmiş ülkede teknoloji ağırlıklı ürünlerin ihracat payının iki haneli rakamlarda olduğunu ifade eden İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, “ Yüksek teknoloji ürünleri alanı çok ciddi oranda desteklenmelidir. Bugün Türkiye'nin 2021 yılındaki AR-GE yatırımı 1,13; toplam gayrisafi millî hasılada bu değer çok düşük kalmaktadır. Buna karşılık işte, İsrail de bu rakam 5,4; Güney Kore'de 4,8; İsviçre'de 3,3 oranında gerçekleşmektedir.  AR-GE’ye ayrılan payları mutlaka artırılmalıdır. Böylece Türkiye’nin teknolojik ve nitelikli ürün ihracatını da artırmış oluruz” dedi.

SANAYİ’NİN ENERJİ PROBLEMİ

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sanayi sektörünün enerji maliyetlerinin arttığına da dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin çok ciddi enerji problemleri var. Bırakın isteyen istediği kadar enerji üretsin. Bunun kime ne zararı var? Enerji üretiminin önündeki sınırlamayı kaldırın. Sanayici yüksek enerji dışında, finansmana ulaşım konusunda da problem yaşamaktadır. Sanayi, uzun vadeli bir yatırımdır, uzun vadeli yatırımın da muhakkak uzun vadeli kredilerle desteklenmesi gerekmektedir. Üretim, finansman, pazarlama ayağın her hangi birisinde eksik ortaya çıkarsa, sanayi sektöründe bu konuda ciddi sorunlar yaşanır. İnanılmaz bir enflasyonist ortamdayız. Bu nedenle, enflasyon muhasebesine geçilmelidir.

VEZİRKÖPRÜ KENEVİR SANAYİİ

Özellikle tarımsal araziler üzerine lütfen organize sanayi yapılmasına müsaade etmeyin. Bırakın, organize sanayisini, ben, tarımsal arazilerin üzerine konut yapılmasına bile karşıyız. Sayın Cumhurbaşkanı Samsun'da, ‘Kenevir üretimi konusunda Samsun'u pilot bölge seçiyoruz.’ açıklaması yaparak dolayısıyla hem Türkiye'nin hem dünyanın ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağından bahsetti. 

KENEVİR ÜRETİMİ

Bunun üzerine o sene vatandaşımız kenevir ektiler. Ama ektikleri bu kenevirleri satmakta zorlandılar. Çünkü bununla ilgili Samsun’da sanayi alt yapısı oluşturulmadı. Keneviri hammadde olarak kullanılacak tesisler ve işletmeyle ilgili yatırımlar yapmadığı için üreticiler kenevir ekiminden uzaklaştı. Üretim planlaması yaparken öncelikle sanayi altyapısını oraya götürmek gerekmektedir. Daha sonra üretim planlaması yapılmalıdır. “ 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.