banner388

Vali Kaymak: “Kürt -Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar”

Samsun Valisi Osman Kaymak, geçtiğimiz günlerde meydana gelen mevsimlik işçilerin çadırına silah ile saldırı olayı ile ilgili açıklamada bulundu. 

Vali Kaymak: “Kürt -Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar”

Samsun Valisi Osman Kaymak, geçtiğimiz günlerde meydana gelen mevsimlik işçilerin çadırına silah ile saldırı olayı ile ilgili açıklamada bulundu. 

08 Eylül 2017 Cuma 20:37
Vali Kaymak: “Kürt -Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar”

Samsun Haber-Vali Kaymak, 1 kadının hayatını kaybettiği, 1 kadınında yaralandığı olaya ilişkin açıklamada bulundu. Olay yerine giden Kaymak, mevsimlik işçiler ile bir araya gelerek açıklamada bulundu. Bu olay üzerinden bazı çevrelerin, Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. 

Olayın yaşandığı, Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi'ne giderek işçilere baş sağlığı diledi. Vali Kaymak olayı gerçekleştiren şahsın uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve yakalandığını ifade etti. 

“Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar” 

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, yaşanan bu olaydan sonra bazı çevrelerin Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Vali Kaymak: "Tabii bu olay üzerinden belli bir çevreler de Kürt-Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Kürtler ve Türkler kardeştir. Yıllardır bu topraklarda yaşamışız. Bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Devlet olarak yanınızdayız, arkanızdayız. Bu olayın yakasını bırakmayacağız. Rahat olun münferit bir olay. Uyuşturucu ve alkol kullanan birisi. Uyuşturucu etkisiyle gece vakti ateş ediyor. Maalesef bu olay yaşanıyor. Tabii bu olay üzerinden belli bir çevreler de Kürt -Türk kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Ben Samsun Valisiyim, Tunceli’den yeni geldim buraya. Kürtler Türkler kardeştir. Yıllardır bu topraklarda yaşamışız. Bizim kardeşliğimiz kimse bozamaz. Şu an ilimizde 5 bine yakın tarım işçisi çalışıyor. Kaldı ki sizler buraya her yıl geliyorsunuz, ilk defa gelmiyorsunuz. Kesinlikle Samsun halkında Kürtlere karşı bir önyargı yoktur. Siz her zaman buraya gidip geleceksiniz. Biz de devlet olarak yanınızdayız, arkanızdayı.”

Konuşmasına devam eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Bu olayın yakasını bırakmayacağız. Rahat olun. Ama bu olay bilesiniz ki bir Kürt düşmanlığından kaynaklı etnik bir olay kesinlikle değil. Sarhoş adam işte her gün olayları izliyorsunuz Samsun’da, İstanbul’da da Ankara’da da adam içtikten sonra ne yaptığını bilmiyor. Çok ayık olsa çadırın yanından bunu yapabilirdi. Tabii ki yanlış bir şey ama bunu bilelim ki sarhoş uyuşturucu kullanan bir kişinin yaptığı bir eylemdir. Bunu kesinlikle Samsun halkına mal etmek yanlış olur. Samsunlular olsun bizler olsun bunu kınıyoruz. Bunun da örgütlü bir hareket olmadığını, birisinin birlikte hazırlamış gitmiş bir olay olmadığını şu an elimizdeki deliller gösteriyor. Onun için siz çalışmanıza devam edin rahat olun. Münferit bir olay. Şu an inceleme devam ediyor. Jandarmamızı tebrik ediyorum. Hemen kısa zamanda kendisini sığındığı çatı terasında bulduk. Şu an adli süreç devam ediyor. Attığı kurşunlarla tüfeğin eşleştirmesi yapılıyor. Biz yüzde 100 ihtimalle bu kişinin yaptığından eminiz ama kesin söyleyemiyoruz. Sonuçta bir adli tahkikat kriminal çalışmalar yapılacak. Büyük ihtimalle katil kişi bu kişidir ve gerekli cezai işlem yapılacaktır. Buralar sizin kendi memleketiniz geleceksiniz çalışacaksınız" dedi.

Olaydan üzüntü duyduğunu belirten Vali Kaymak, mevsimlik işçilerin yaşadığı alanı gezdi ve işçiler şikâyetlerini dinlerdi. İşçilerin barınma şikâyeti için çalışmaların yapılacağını dile getirdi. 
 

Son Güncelleme: 09.09.2017 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ender savas 2017-09-09 14:37:59

Hani.! Serefsiz katiller Nerede niye hala yakalanmadilar