banner388

Tezgahlarda 'palamut' sürprizi

Tezgahların sevilen balığı palamut, yeniden yerini aldı. Fırtına sonrası ava çıkan balıkçılar palamut sürprizi ile karşılaştı. Tezgahlar yeniden palamu ile süslendi.

Tezgahlarda 'palamut' sürprizi

Tezgahların sevilen balığı palamut, yeniden yerini aldı. Fırtına sonrası ava çıkan balıkçılar palamut sürprizi ile karşılaştı. Tezgahlar yeniden palamu ile süslendi.

13 Mart 2021 Cumartesi 20:28
Tezgahlarda 'palamut' sürprizi

Pazar günkü sokağa çıkma kısıtlaması öncesi balıkçılarda tezgahlara giren palamut görenleri şaşırttı. Balık satıcıları, efsanenin geri döndüğünü belirtti. 2 ay aradan sonra tekrar tezgahlarda yerini alan palamut balığı, vatandaşların en çok satın aldığı balıkların başında geldi.

ELVEDA DEDİK AMA EFSANE GERİ GELDİ

Saathane Meydanı'nda balık satıcısı Kurtça Aydın, "Şu anda balık piyasası çok iyi durumda. Vatandaş yarın sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı bugün bol bol alışveriş yapıyor. Hamsi, palamut, mezgit, barbun satıyoruz. Şu anda genellikle mezgit, istavrit, barbun, hamsi alınıyor. 1 ay sonra bu balıkları bulamayız. Şu anda fiyatlar ucuz. Mezgit 20 TL, istavrit 20 ile 25 TL, barbun 15 ile 20 TL, hamsi 20 TL, palamutların tanesi 20 TL'den satılıyor. Palamut 2 aydan beri yoktu. Efsane geri döndü. Palamut geziyor, Karadeniz'de bir bakıyorsun ağa takılıyor. Hem güzel hem büyük. Bunlar göç balığı. 2 ay önce palamuda elveda demiştik. Son elveda dedik ama baktık efsane geri geldi. Hamsiye yok deriz. Bir bakmışız yarın hamsi patlar. Palamudu gören millet şaşırıyor ama yine alan alıyor. 3 tane, 5 tane, 10 tane dolabına koyuyor. Yazın vatandaşa bu balık lazım. En çok şuan palamut ve mezgit sattım" dedi.

Vatandaşlar ise palamudun tekrar tezgahlara dönmesinden dolayı mutlu olduklarını, birden fazla alarak stok yaptıklarını ifade etti.


 

Anahtar Kelimeler:
PalamutBalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Balıkçı 2021-03-13 22:28:57

Evet fiyatlar çok düşük millet poşete sığdıramamış bagaja dolduruyordu, millette alım gücü mü kaldı Allah aşkına, sattığınız balıklar zaten o biçim üstte iriler altta ne kadar küçük ezik varsa, müşteriye doldurmaya başlayınca küreği alttan daldırıyorlar

Avatar
kerim canikli 2021-03-14 10:58:18

Ensonhaber, sizin gazete olarak yapmanız gereken haber, Saathane balıkçısı vatandaşı aldatıyor, kazıklıyor diye olmalıydı.Ortada ne süpriz, ne palamut var.Onlar Akdenizde tutulan Tombik balığı ve çok berbat bir tadı var.Bunu hep yapıyorlar.

Avatar
kerim canikli 2021-03-14 11:01:36

Bunu hep yapıyorlar, orda görmüşsünüzdür süper çinekop etiketini, onlar da yavru tirsi.Asıl bunu haber yapın.Sorun onlara utanmıyor musunuz vatandaşı aldatmaya diye.Yetkililerimize sorun bu rezilliğe niye göz yumuyorsunuz diye.Lütfen...

Avatar
Alin size gercek 2021-03-14 21:22:20

Saathane balikcilarinin hepsi nitelikli sahtekar.tarim bakanligi bunlarin yavru balik satmasina da goz yumarak suca tesvik oluyor.

Avatar
CüneytG 2021-03-14 21:34:50

Kesinlikle tüm yorumlar doğru,aynı tespitleri bende yaptım ,satıvıya bu çibekop değil tirsi dedim sen işine bak diye payladı birde utanmaz. Zabıta buraları kontrol etmez mi? İl tarım ne iş yapar? Av yasağı kimi bağlıyor? boy sınırı bakımından sürekli yasak deliniyor ama kontrol yok...