banner388

Tenis Kulübü'yle ilgili bir tepkide Başkan Türk'ten: Nedir bu hukuk tanımamazlık

Tenis Kulübü'nün Millet Bahçesi projesine dahil edilmek istenmesine bir tepkide DEVA Partisi İl Başkanı Birer Kebire Türk'ten geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in tenis kortlarını hedef aldığını vurgulayan Başkan Türk, "Nedir bu hukuk tanımamazlık? İnanın tüm kötü gidişatın ana sebeplerinden biri de bu" dedi.

Tenis Kulübü'yle ilgili bir tepkide Başkan Türk'ten: Nedir bu hukuk tanımamazlık

Tenis Kulübü'nün Millet Bahçesi projesine dahil edilmek istenmesine bir tepkide DEVA Partisi İl Başkanı Birer Kebire Türk'ten geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in tenis kortlarını hedef aldığını vurgulayan Başkan Türk, "Nedir bu hukuk tanımamazlık? İnanın tüm kötü gidişatın ana sebeplerinden biri de bu" dedi.

25 Ocak 2022 Salı 14:27
Tenis Kulübü'yle ilgili bir tepkide Başkan Türk'ten: Nedir bu hukuk tanımamazlık

Deva Parti İl Başkanlığı olarak Başkan Demir'i izaha davet ettiklerini ifade eden Başkan Birer Kebire Türk şu ifadelere yer verdi:

Daha önce Samsunspor Nuri Asan Tesislerinin yıkılması ve yerine millet bahçesi yapılması belediyenin gündeminde idi: Tepkiler sonrası bir u dönüşü yapıldı. Fakat belli ki bu kez de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Anakent tesislerinin  içinde bulunduğu tenis kortlarını hedefine aldı. Batıpark içinde bulunan Samsun tenis kortlarının kıyı alanında olduğunu söyleyen Sayın Mustafa Demir’e hatırlatmak isteriz ki yine kıyı alanındaki parkı yıkıp terminal yapan da sizsiniz. Plansız ve keyfi görünen bu kararlar ile ilgili yapılan bir ön çalışma yok, proje yok Samsun halkının görüşünün alınması yok, STK’lar ile istişare yok. Tüm bunlar olmadan hangi gerekçe için bu alanların tasviyesi isteniyor. Hem Batıpark’da hem Doğupark’da geniş parklar bahçeler varken bu alanlarda millet bahçesi ihtiyacı mı var? 

Nedir Bu Hukuk Tanımazlık? Adaletin Olmadığı Yerde Güven de Olmaz.

Kaldıki; Samsun tenis kulübünün kazandığı Samsun 2.sulh hukuk mah. 2019/177e, 2020/1466k sayılı mahkeme kararı ile “ taraflar arasındaki 01.02.2017 başlangıç tarihli, tenis kortları ve tesisinin kiralandığına ilişkin sözleşmede davacı derneğin kiracılık sıfatının ve taraflar arasındaki kira ilişkisinin devam ettiğinin tespitine murazanın bu şekilde giderilmesine”  karar verilmiştir. Söz konusu karar, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 6.h.d. nin 2021/652e, 2021/659k sayılı ilamı ile istinafta onanmış ve kesinleşmiştir. 

Mahkeme kararı onaylanmış olmasına rağmen sürece devam etme gayreti, hukukun üstünlüğü ilkesini hiçe saymaktır. Bu da mevcut durumun şaşırtıcı diğer tarafıdır. Devletin en tepesinden en alt birimlerine kadar hukukun üstünlüğünü göz ardı edilmektedir. Nedir bu hukuk tanımazlık? Ve inanın tüm kötü gidişatın ana sebeplerinden biri de bu.. Adaletin olmadığı yerde güven de olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın mahkeme kararını hiçe sayıp süreci işletmesi maalesef yeni de değildir.

Daha Yaşanır, Daha Gelişmiş Bir Samsun İçin Başkanı İstişareye Davet Ediyorum.

Her şeyden önce aklıselim Samsunumuza ve Samsunlulara daha yararlı olacak bir proje üretilmiş olur, ilgili alan bu proje için daha uygundur, tesise yeni yer gösterilir ve proje öyle işletilir. Kaldı ki yeni proje daha çok istihdam sağlıyor olmalı, üretim olmalı veya önemli alanlarda insan yetiştiren ve ülkeye kazandıran bir içeriği olmalı. Bunlar olmadan “ Hadi sen buradan çık bakalım” tavrı samsunumuza zarar veriyor. Kaldı ki Sayın Demir’in maalesef Samsun’a değer katan hiçbir projesi yok. Aksine kentimizin prestiji açısından önemli olan, yüzlerce sporcu yetiştiren hem antrenör, hem de çalışma imkanı sağlayan bir tesisi de yıkma gayreti var. Oysaki bu tesis, yıllardır zengin sporu olarak bilinen bu sporu, devlet okullarına ve maddi gücü olmayan çocuklara açmış olmanın gururunu yaşadıklarını her seferinde vurgular. Bu faydalar yerine, Samsun için ilgili alanda yapmayı düşündüğü şey nedir kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Ve tüm Samsun’u ilgilendiren konular için istişareye davet ediyoruz. Liyakat ve ortak akıl olmadan gelişme görmek mümkün değil..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
T.m.c 2022-01-25 15:29:45

Belediye baskaninin adini duymak bile istemiyorum.adamin baska bir isi yok sanki.sozde adina kalici eser yapmak istiyor.dus yakamizdan sen hic yakismiyosun o koltuga.sen orada oturdukca bu sehir geri gidiyor.

Avatar
Orhan USTA 2022-01-25 17:33:40

Karadeniz'in tek golf sahası, en büyük bowling ve puz pateni sahası Samsun'da. Peki başkan nereli? Bize her diyenlerin neye katlanması mümkün değil sizce? Başka sözüm yok :). Samsun'u çekemeyenler Samsun'a baş olmuş. Yaptıkları eski yapılanları yıkmak.

Avatar
Bozok 2022-01-26 11:52:53

Samsunda moda oldu halkı tanımayan ve gündem olmak için konuşan politikacı. Açaba seni 10 kişi tanırmı

Avatar
ÇETİN 2022-01-25 14:47:23

Halkın huzur bulduğu, temiz nefes alabildiği millet bahçelerine karşı çıkmak, halka karşı çıkmaktır..bu güzide yerlere Kem küm bahaneler ile karşı çıkanlara bin defa yazıklar olsun.....

Misafir Avatar
stad 2022-01-26 09:20:23 @ÇETİN

eski stad millet bahçesi oldu ya yetmiyor mu, batıpark doğupark var yetmiyor mu, bu tenis kortları bu tesislerin maliyetini hesapladın mı, yapılanı yıkmak marifet mi sence

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Orhan USTA 2022-01-26 08:16:23 @ÇETİN

Mevcut parkı yıkıp yerine dolmuş durağı yaptılar, haberiniz yok.

Beğenmedim! (0)
Avatar
ALLAHU EKBER 2022-01-26 11:30:39

Bu tür muhalefetler her zaman çıkacaktır. konu aslında millet bahçesi değil sadece ve sadece muhalefet olmak ayakta kalabilmek ve halkı kışkırtmak. bırakın millet bahçesi yapmayı cami yapılsa bile ona bile karşı gelecektir bu muhalefet. Bir insanın SAMSUN u sevebilmesi için illa Samsunlu olmak zorunda değil. Ne yani SAMSUNLUYUM diiye başka bir ili de sevemezmiyim. Dolduruşa gelmeyin. muhalefet cebine para koyarken sizde anca onların para sayarken kullandığı parmaklarını yalarsınız.