banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu Şehit Nurettin Uzun'a Veda!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşen P. Söz. Er Nurettin Uzun (24) memleketi Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.

banner269

Samsunlu Şehit Nurettin Uzun'a Veda!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit düşen P. Söz. Er Nurettin Uzun (24) memleketi Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı.

01 Mayıs 2022 Pazar 18:26
Samsunlu Şehit Nurettin Uzun'a Veda!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 19 Nisan tarihinde üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucunda yaralanan Samsunlu Piyade Sözleşmeli Er Nurettin Uzun, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 30 Nisan tarihinde şehit oldu. Şehidin naaşı ilk olarak askeri uçakla Merzifon Havalimanı'na, buradan da Samsun'un Çarşamba ilçesi Kabaceviz Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Şehidin anne, baba kardeşleri ve nişanlısı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba ocağında helalliğin alınmasının ardından Şehit P. Söz. Er Nurettin Uzun için cenaze törenine geçildi. İkindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sonrası şehit Nurettin Uzun, Kabaceviz Mahallesi Mezarlığı'na defnedildi. Acılı aile bayram öncesi şehidine ağladı.

EVLİLİĞE HAZIRLANIYORDU

4 kardeş olan Çarşambalı şehidin geçen yaz nişanlandığı ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Cenazede nişanlısı Sedanur Düzenli ise büyük üzüntü yaşadı. Tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcıları Tayyip Sabri Erdil, Mehmet Ersoy, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, il müdürleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı.

Kaynak: İha

Son Güncelleme: 01.05.2022 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 2022-05-01 21:58:01

En son a sehıtın yakınları katıldı yazılmış