banner388

Samsun’da A101’de İşten Çıkarmaya Protesto

Samsun'un Atakum ilçesindeki A101'de 8 işçinin işine son verilmesi üzerine işçiler market önünde eylem yaptı.

Samsun’da A101’de İşten Çıkarmaya Protesto

Samsun'un Atakum ilçesindeki A101'de 8 işçinin işine son verilmesi üzerine işçiler market önünde eylem yaptı.

10 Ekim 2016 Pazartesi 10:52
Samsun’da A101’de İşten Çıkarmaya Protesto

Samsun’un Atakum ilçesindeki A101’de çalışırken, yöneticileri tarafından psikolojik tacize, rızalarının dışında fazla mesai yapmaya maruz bırakılan işçiler, Türk İş’e bağlı Tez Koop-İş sendikasına örgütlenme girişimine girince işten çıkarıldılar. İşten çıkarılan işçiler Yeni Mahalle Şubesi olan A101 önünde şunları söylediler:

“Marketlerimizde personel sayısı hiçbir zaman yeterli olamadığından yoğun çalışmak zorunda kalıyoruz. Şirket politikası gereği, mağaza sorumlusu arkadaşlarımız sürekli envanter baskısına maruz kalıyor ve bir süre önce işyerinde bu koşulların değişmesi için sendikal örgütlenme çalışmasına giriştik. Fakat şirket yönetimi bizleri sorgu odalarına çekip çeşitli bahanelerle bizlere bir adli suçlu gibi yaklaşıp bizleri işten atmıştır. A101’deki bütün emeğimize rağmen A101 patronları bizi işten atmakla kalmayıp bütün tazminat haklarımızı da gasp etmiştir. A101 patronları sendikal faaliyetimizi engelleyerek suç işlemektedir.”




 

Son Güncelleme: 10.10.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali yılmaz 2017-09-13 20:11:09

Bu birliktelik türkiyede bütün market çalışanlarını katılması lazım çünkü uzun süreli çalışma saatleri bayram tatili ve resmi tatil diye bir kavram yok SGK hepsi asgari ücret üzeri yatıyor bir işçi markette hep 12 ve 14 saat çalışıyorlar bu işe son vermek lazim