banner388

Samsun’a AVM gibi ‘Sosyal Market’

Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bağışlarla kurulan ve içerisinde yeni kıyafetlerin bulunduğu 5 katlı ‘Sosyal Market’ dualarla açıldı. Barkod sistemi ile çalışan Sosyal Market’ten vakıf tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimler yaralanacak.

Samsun’a AVM gibi ‘Sosyal Market’

Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bağışlarla kurulan ve içerisinde yeni kıyafetlerin bulunduğu 5 katlı ‘Sosyal Market’ dualarla açıldı. Barkod sistemi ile çalışan Sosyal Market’ten vakıf tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimler yaralanacak.

29 Nisan 2022 Cuma 15:56
Samsun’a AVM gibi ‘Sosyal Market’

İlkadım ilçesinde 5 katlı bir binada kurulan Sosyal Market’te kadın, erkek ve çocuk olmak üzere farklı yaş gruplarından kişilere özel kıyafetler bulunuyor. İhtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak yararlanacağı sosyal markette barkod sistemi uygulanacak. SYDV tarafından belirlenen kişiler marketten yararlanabilecek. Vakıf kültürünün yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsallaşmış bir hali olan Sosyal Market, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı öncülüğünde açıldı.

"HAYIR YAPMAK İSTEYEN ÇOK FAZLA KURULUŞ VAR"

Açılışta konuşan Samsun Valisi Dağlı, "Giyim üzerine sosyal marketimiz ihtiyaç sahiplerinin dertlerine bir nebze de olsa derman olur. Bu manada ilimizde bir ihtiyaç vardı. Geldiğimizde böyle çalışmayı başlatmak istedik ancak pandemi sürecinde gündemimiz daha öncelikli olarak salgın olduğu için çok eğilememiştik. Vali Yardımcımız Şevket Bey’in göreve başlamasıyla tekrar hareketlendik. Birkaç katlı olsun istedik. Bölümlerimiz ayrı olsun diye bir düşüncemiz oldu. Valiliğimize yakın 5 katlı bir yer bulduk. Burası Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün yeridir. Burayı Sosyal Yardımlaşma Vakıfımıza kiraladık. Malzeme deyince bir şunu gördük: Gerçekten hayır yapmak isteyen çok kuruluş var. Bunu anında hissettik. Bir kamyon malzememiz sadece bir firmadan geldi. Başka bir firmamız ise ‘bayramdan sonra ben de hemen göndereceğim’ dedi. Yardım yapmak isteyen çok güzel kuruluşlarımız var. Bunu sosyal bir sorumluluk olarak görüyorlar. Burada dağıtacağımız malzemede çok fazla sıkıntı çekmeyiz diye düşüncemiz var. Yine de hem kurumsal firmalarımız olur hem de özel firmalarımı olur giysi üzerine yardım yapmak isteyenler olursa da o kabulleri yapacağız. Organize bir dağıtım olacak. Hiç araştırılmadan dağıtım şeklinde değil, portföy oluşturmak şeklinde dağıtım yapılacak" dedi.

Konuşmanın ardından dualar edilerek kurdele kesildi. Vali Dağlı ve beraberindeki protokol üyeleri marketi gezdi. Açılışa Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik ve il müdürleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 2022-04-30 16:01:21

Ne acı şu hale bak. Milleti açlığa mahküm eden yöneticiler. Şimdi de giysi yardımı yapıyor. Vah ülkem vah ne hallere düştü

Avatar
Seher 2022-05-01 12:25:11

6 yaşındaki oğlumun yepyeni kıyafetleri var.eger evet derseniz eşyaları getirelkm

Avatar
ahmet 2022-05-01 20:08:54

Herkes e açın bu hayat pahalılığında

Avatar
Ayşe 2022-05-01 23:20:26

Gıda Bankacılığı alanında bir çalışma yapılmalıydı...İnsanlar en çok gıda derdindeler.

Avatar
Sadece sukadarini diyim bir engelli olarak iş konusunda yardımcı olmayan memleketim ulkem kiyafet diyor tebrikler ben gömleğinmi hediye ediyorum Sayın vekiller kabul edin benden daha koru durumda olan vardır sizlere koskoca Helal olsun alkışlıyorum 2022-05-04 03:16:11

Tek kelime sizlere alkış gömleğinmi hediye ediyorum belki bir is imkanı sunarsiniz sayın vekiller Allaha havale ediyorum ne çıkar je Bimer kaldi yazmadigim bir engelli olarak iş istedim yıllarca sizlere helal be helal.