banner388

Samsun yine formunda! Çiçek dağıtarak cezadan kurtuldu

Samsun'da enteresan olayların ardı arkası kesilmiyor. Çalıntı telefon sattığı için gözaltına alınan genç telefonun sahibiyle anlaşarak "400 adet çiçek dağıtma" şartıyla cezadan kurtuldu.

Samsun yine formunda! Çiçek dağıtarak cezadan kurtuldu

Samsun'da enteresan olayların ardı arkası kesilmiyor. Çalıntı telefon sattığı için gözaltına alınan genç telefonun sahibiyle anlaşarak "400 adet çiçek dağıtma" şartıyla cezadan kurtuldu.

04 Aralık 2019 Çarşamba 15:10
Samsun yine formunda! Çiçek dağıtarak cezadan kurtuldu

Samsun’da aracındaki cep telefonu çalınan bir kadın polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, 20 yaşındaki Orhan Ünlü’yü, bir başkasından aldığı ancak çalıntı olduğunu bilmediği cep telefonunu satarken gözaltına aldı. Şüpheli hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Suçun uzlaştırma kapsamında olması nedeniyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosunca görevlendirme yapıldı. Uzlaştırmacı Arslan Üner tarafından taraflar arasında yapılan müzakereler sonucunda şüphelinin üzerinde faturasız bir malın alınmasıyla ilgili uyarı notu bulunan 400 adet çiçek dağıtması şartıyla uzlaşma sağlandı. Uzlaşma sonucu Orhan Ünlü, Atakum ilçesindeki Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı önünde yoldan geçen vatandaşlara çiçek dağıttı ve başından geçen olayı anlatıp uzlaşmak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.
Yanında uzlaştırma görevlisi Arslan Üner ile çiçek dağıtan Orhan Ünlü zaman zaman zor anlar yaşadı. Çoğu vatandaş kendilerine uzatılan çiçeği tedirginlik yaşayıp almayarak yollarına devam ederken konuyu öğrenen vatandaşlar ise uygulamanın memnuniyet verici olduğunu belirterek askere gidecek olan gence kolaylıklar diledi.

Sokakta çiçek dağıtmada zorlanan Orhan Ünlü, çiçeklerin geri kalanlarını da gittiği bir kafede oturan vatandaşlara ve kafe çalışanlara tek tek dağıtıp onları niçin çiçek dağıttığı ile ilgili bilgilendirip faturasız hiçbir ürünü almamaları konusunda uyardı.

Uzlaştırması Arslan Üner, "Suç eşyasının alınması, kabul edilmesi, kullanılması, çalıntı malın kullanılması dava dosyasıyla ilgili tarafların taleplerinin yerine getirilmesiyle ilgili uzlaşmayı yerine getirdik. Suçun tanımlanmasına yönelik hem bir bilgilendirme notu hem de özür mahiyetinde halkın bilinçlenmesi izin çiçek dağıttı. Amacımız uzlaşmayı daha güzel ve barışçıl bir yöntemlerle çözmek. Halkı bilinçlendirmek. Toplumsal yararlara imza atmak” dedi.

Yarın askere gideceğini belirten Orhan Ünlü ise "Uzlaştırmak güzel bir şey. Yarın askere gideceğim ve kafam çok rahat. Aklımla hiçbir soru işareti olmayacak. Herkesin uzlaşmasını isterim. Güzelce anlaşmalı. Kendimi şuan çok mutlu hissediyorum. Hiç kimse faturasız bir telefon, laptop ve elektronik malzeme almasın. Ben faturasız olarak almıştım, o da çalıntı çıktı. Çiçeklerin üzerine güzel bir not yazdım. Herkesin okumasını istedim" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise uzlaşmanın önemine dikkat çekerek toplumsal barışa katkı sağlandığını belirtip çiçek dağıtan gence teşekkür ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Drahem 2019-12-10 00:11:41

Çok güzel bir uygulama; cezanın çiçek dağıtılması hem kadına şiddete hayır mesajı veriyor;hem hoş görü ve sevgi mesajı verirken tarafların vicdansal ceza talepleri ile barışa topluma aydınlatıcı katkı sunulmuş oluyor•Tebrik ederim Adalet bakanlığı ne güzel uzlaştırmacılar seçmiş helal Arslan Üner bey•Başka başka tüm uzlaştırmalarınızı videolarınızı izledim•Hem jandarma Astsubay hem Gazi hem uzlaştırmacı hem gerçek bir vatan sever hayran oldum size•en çok kimsesiz çocuklara bağışlarınızı ve kök hücre kan bağış çalışmanızı,uzlaşma lokması dağıtmanızı çok beğendim•Allah sizin gibi güzel kalpli adamları eksik etmesin ülkemden•Sizin dediğiniz gibi bu güzel ülkede artık sevgiyi yayalım,barışı daha çok yayalım,özü iyi insanlarla dolalım,Geçmişimizden ders alalım•Ve haydin uzlaşalım millet•A habere teşekkürler seni çağırsalar daha neler çıkar