banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde kritik ameliyat

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde ameliyatsız kalp kapağı değiştirme operasyonu gerçekleştirildi.

banner269

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde kritik ameliyat

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde ameliyatsız kalp kapağı değiştirme operasyonu gerçekleştirildi.

26 Aralık 2017 Salı 11:35
Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde kritik ameliyat

Samsun Haber - Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde kritik bir ameliyat gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatsız kalp kapağı değiştirme "transkateter aort kapak implantasyonu (TAVI)" yöntemi iki hastaya başarılı bir şekilde uygulandı.



Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, günümüzde aort kapak darlığının tedavisinde öncelikli olarak cerrahi tedavi uygulanıyor ancak ameliyat riski yüksek olan hastalarda ve hatta son çalışmalar ışığında orta riskli hastalarda açık kalp cerrahisi yapılmadan kasık bölgesinden koroner anjiyografi işlemi yapar gibi aort kapağı değişimi “TAVI” yöntemi başarılı bir şekilde uygulanmaya başlandı.



Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Uğur Arslan ameliyat ile ilgili yaptığı açıklamada, "TAVI işlemini iki hastamıza başarılı bir şekilde uyguladık. Hastalarımızın aort kapak cerrahisi ameliyatı yüksek riskliydi ancak aort kapaklarında ciddi daralma olması nedeniyle bu kapakların değişmesi gerekiyordu. Biz aort kapak değiştirme işlemini hastalarımıza herhangi bir cerrahi işlem ve genel anestezi uygulamadan başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastanın yaşı ileriyse, akciğer, kalp ve böbreklerinde ek hastalıkları varsa yani cerrahi işlem riski yüksek ise bu hastalara ameliyatsız bir şekilde koroner anjiyografi işlemine çok benzer bir yöntem olan TAVİ işlemi uygulanarak kapak yerleştirmesini yapıyoruz. Ciddi olarak daralmış olan kapağın yerine dışarıda üretilen biyolojik bir kalp kapağını yerleştiriyoruz. Hastamızın genel durumları iyi, şikayetleri belirgin olarak azaldı" ifadelerini kullandı

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KEMAL TORUN 2017-12-26 23:47:03

E
MEGİ GEÇENLERİ KUTLUYOR TEBRİK EDİYORUM TIBBİ İMKANLAR